NE ŽELI ULOGU ŽRTVE

Oglasila se Lizzo nakon optužbi za maltretiranje

Ponekad moram donositi teške odluke

Lizzo. Instagram

O.T.

4.8.2023

Nakon što su tri plesačice američke zvijezde Lizzo podignule kaznenu prijavu i optužile je za zlostavljanje, ona se oglasila. Kaže da plesačice lažu.

-Ovih nekoliko dana bilo je nevjerovatno teško i iznimno razočaravajuće. Moja radna etika, moral i poštovanje su dovedeni u pitanje. Moj lik je kritiziran. Obično odlučim ne odgovoriti na lažne optužbe, ali ove su previše nečuvene da im se ne bi posvetila pažnja. Ove senzacionalističke priče dolaze od bivših zaposlenica koje su već javno priznale da im je rečeno da je njihovo ponašanje na turneji neprimjereno i neprofesionalno. Kao umjetnica, oduvijek sam bila vrlo strastvena prema onome što radim. Svoju muziku i svoje nastupe shvatam ozbiljno, jer na kraju dana samo želim iznijeti najbolju umjetnost koja predstavlja mene i moje obožavatelje - započela je.

-Uz strast dolaze naporan rad i visoki standardi. Ponekad moram donositi teške odluke, ali nikad mi nije namjera učiniti da se iko osjeća nelagodno ili da se ne cijeni kao važan dio tima.

Nisam ovdje da bi me se gledalo kao žrtvu, ali isto tako znam da nisam negativac kakvim su me ljudi i mediji prikazivali posljednjih dana. Vrlo sam otvorena u svojoj seksualnosti i izražavanju, ali ne mogu prihvatiti ili dopustiti ljudima da iskoriste tu otvorenost kako bi od mene napravili nešto što nisam. Ne postoji ništa što shvatam ozbiljnije od poštovanja koje zaslužujemo kao žene u svijetu.

Znam kakav je osjećaj biti svakodnevno sramoćen i apsolutno nikad ne bih kritizirala ili otpustila zaposlenicu zbog njezine težine. Povrijeđena sam, ali neću dopustiti da ovo zasjeni dobro djelo koje sam učinila u svijetu. Želim zahvaliti svima koji su mi pružili podršku kako bi me podigli u ovom teškom trenutku - rekla je Lizzo, prenosi index.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.