NAŠ ZMAJ

Ovako ga još nisu opisali: Objavljena pjesma o Edinu Džeki

Autor knjige Sakib Jakubović poklonio je ocu Edina Džeke dvije knjige, a on je zuzvrat poklonio dresove njegovog sina

Omer Livnjak, Midhat Džeko i Mirsad Ibrić. Foto: B.Š./Avaz

Bato Šišić

24.8.2023

Objavljena je nova knjiga pjesnika Kemala Handana i Sakiba Jakupovića koji je sve tekstove pretočio u muziku. U knjizi se nalazi 48 pjesama od kojih je svaka posvećena određenom djetetu u Bosni i Hercegovini ili negdje drugdje u bijelom svijetu gdje se nalaze. Knjigu je ilustrovao Emir Isović, sarajevski genije bez koga knjiga ne bi ovako izgledala.

Svaka pjesma je predstavljena na jednoj stranici tekstom, a na drugoj notnim tekstom.

U knjizi se nalazi i pjesma “Drugari zmaja Džeke” koja je specijalno urađena na bosanskom i engleskom jeziku za festival Djeca pjevaju “Oni su smisao života” koji će se održati 2024.godine u Sarajevu.

Džeko i Jakubović - knjiga na poklon. Foto: B.Š./Avaz

To je bio i jedan od povoda da se u Sarajevu sastanu autor knjige, zatim Mirsad Ibrić, koji je idejni tvorac i pokretač predstojećeg pomenutog Dječijeg festivala, poznati interpretator narodne muzike i italijanskih kancona Omer Livnjak, koji je iz italije došao na odmor u Sarajevo, te Midhat Džeko otac proslavljenog bh. fudbalera Edina Džeke.

Autor knjige Sakib Jakubović poklonio je ocu Edina Džeke dvije knjige, a on je zuzvrat poklonio dresove njegovog sina.

Midhat Džeko i Mirsad Ibrić. Foto: B.Š./Avaz

-Bilo je ovo jedno zaista lijepo druženje, još niko do sad na ovakav način nije opisao našeg Zmaja, Edina, a po meni bi ova knjiga trebala da uđe u sve škole BiH, ako ne knjiga onda barem pjesma o Džeki. Svaka čast svim fudbalerima sa naših prostora koji su stekli svjetsku slavu, ipak je Edin Džeko nešto posebno, on je veliko srce našeg Sarajeva i BiH. Jednostavno, Edin Džeko je veliki gospodin fudbala i veliki humanitarac - rekao nam je Mirsad Ibrić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.