OGLASILI SE

Princ bijesan zbog glasina da vara suprugu: "Normalne osobe ne vjeruju u to"

Iako rijetko daje intervjue, sada je par osudio sve koji šire glasine o njegovom braku i kaže da su te laži ozbiljno utjecale na njihovu porodicu

Princ Daniel i princeza Viktorija. Instagram

D. R.

31.8.2023

Već duže od godinu dana priča se o nevjeri švedskog princa Daniela te se šuška da će se razvesti od princeze Viktorije (Victorije). Iako je kraljevski par još prošle godine demantirao natpise o nevjeri i razvodu, glasine ne prestaju. Sada je princ ponovo javno govorio o tome.

Iako rijetko daje intervjue, sada je par osudio sve koji šire glasine o njegovom braku i kaže da su te laži ozbiljno utjecale na njihovu porodicu.

- Mnogi prijatelji iz Švedske i inostranstva su nam se javljali. Sve je u jednom trenutku doseglo neprihvatljive razmjere. Mislim da nema normalne osobe koja vjeruje u te glasine - rekao je princ za nacionalnu televiziju SVT. 

Princ i princeza ove su godine proslavili 13. godišnjicu braka. Imaju dvoje djece, princezu Estel (Estelle) (11) i princa Oskara (Oscara) (7). Par je prohodao 2002., a vjenčali su se 2010. Priča o krahu braka traje već dugo, a prošle godine tamošnji mediji su počeli pisati o "nevjerovatnoj izdaji". Tada su članovi kraljevske porodice poduzeli njima netipičan korak - oglasili su se na Instagramu.

- Saznali smo da se šire negativne glasine o našem privatnom odnosu. Šire se glasine o bračnoj izdaji i skorom razvodu braka. U normalnim slučajevima, ne komentiramo glasine i nagađanja. Ali kako bismo zaštitili svoju porodicu, želimo jednom zauvijek jasno dati do znanja da su glasine koje se sada šire potpuno neutemeljene - napisali su tada Viktoria i Daniel.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.