VRIJEĐAO KRALJICU

Princ Hari stiže u Englesku, kralj ga ne želi vidjeti: "Ne može mu oprostiti"

Hari će se nakon Velike Britanije uputiti u Njemačku

Princ Hari stiže u Englesku. AP

D. R.

6.9.2023

Očekuje se da će princ Hari (Harry) uskoro doći u Veliku Britaniju zbog nekoliko humanitarnih događaja, ali niko ga od njegove porodice neće primiti, piše "Mirror". Hari je u Velikoj Britaniji bio na krunidbi svog oca Čarlsa (Charles) u maju te na dva ročišta u junu ove godine, a sada dolazi na humanitarne događaje povodom prve godišnjice smrti kraljice Elizabete.

- Kralj ga neće primiti niti će ga pozvati. Ne može mu oprostiti jer je kraljicu Kamilu (Camillu) vrijeđao u svojim memoarima - tvrdi Pol Burel (Paul Burell), bivši batler Harijeve majke Dajane (Diane). 

Kralj Čarls je, kako se saznaje, iznimno zauzet ovih dana obavezama oko godišnjice smrti kraljice, a niko, pa ni njegovi sinovi, ne mogu samo banuti bez poziva. Britanski mediji pišu da se ni Vilijam (William) ne namjerava sastati s bratom, a ignoriraju ga i ostali članovi kraljevske porodice.

Hari će se nakon Velike Britanije uputiti u Njemačku, gdje će se pojaviti na manifestaciji "Invictus Games", a trebala bi mu se pridružiti i supruga Megan (Meghan).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.