OTVORILA SRCE

Andreana Čekić za "Avaz": Nema potrebe da imam bilo kakav kontakt s Emirom Đulovićem

On je izabrao da stane na stranu onih koji prema meni nisu ispali korektni

Andreana Čekić. Avaz

11.9.2023

Srbijanska pjevačica Andreana Čekić je neko ko svakom pjesmom budi emociju. Stoga ona s pravom nosi titulu jednog od najboljih vokala u regionu, s čime su jednoglasno saglasne i njene kolege. No, o tome da li postoji neka pjesma koju bi voljela da je snimila, Andreana za "Dnevni avaz" kaže:

Tuđa sujeta

- Mislim da svaka pjesma nađe pravog izvođača. Ima mnogo pjesama koje mi se dopadaju, zato ih pjevam na koncertima i doživljavam ih kao da su moje.

Odbila je, dodaje, dosta pjesama, ali nije se pokajala.

- Ako me neka numera ne dodirne na prvu, onda ona, definitivno, i nije za mene - dodaje Andreana.

Postoje neke kolegice s kojima bi voljela “ukrstiti” glasove.

- Veoma mi se dopada kako pjeva Edita Aradinović. Ona umije da barata raznim žanrovima, pa čak i da ih pomiješa, a da to zvuči fenomenalno. Imam duet s Aleksandrom Mladenović, na koji smo obje ponosne. A voljela bih, naravno, da snimim pjesmu s mojom kumom Katarinom Grujić-Gobeljić - priča Čekić.

Svoje prve profesionalnije korake napravila je u „Zvezdama Granda“. A koliko se Andreana promijenila otad do danas?

- Svakim danom nas mijenjaju razna iskustva, susreti, a i rezultati. Promijenilo se to što se nemir pretvorio u mir.

Kaže da je osjetila na svojoj koži sujetu i podmetanje noge od kolega.

Andreana Čekić. Avaz

- Jesam. Tuđa sujeta je tuđi neuspjeh. Zato svakome ko ima osjećaj sujete u sebi preporučujem da uspješne ljude pita za savjet. Svaki rezultat ima svoj recept i samo treba raditi na sebi.

Najviše se, kaže, druži s ljudima koji joj prijaju. Ima ih nekoliko i misli da je njen mali krug ljudi već svima poznat. To se vidi po tome kome ide na veselja.

I sada, nakon ljetne sezone, radi punim kapacitetom. No, uspjela je naći vremena i za odmor.

- Bila sam s familijom nedavno na odmoru u Grčkoj, jer poslije ljetne sezone mi je odmor najviše potreban. Planiram barem još jednom ove godine da odem na neke toplije destinacije, pa ću krajem januara, kao i svake godine, u Dubai. To polako postaje tradicija - govori.

Nedavno se Andreana javno pomirila s nekadašnjim pobjednikom "Zvezda Granda" Ibrom Bublinom. Ljudski je griješiti i ona je, priznaje, pogriješila.

Bila je greška

- Shvatila sam da sam pogriješila i stalo mi je da izgovorim to. Ibro je prihvatio moje izvinjenje. Ja sam tada branila drugu stranu i naivno ušla u raspravu koja se mene ne tiče. To je bila greška.

Andreana Čekić. Instagram

Vrlo brzo nakon te svađe s Bublinom i sama Andreana je prekinula saradnju sa Sašom Lazićem, s kojim je i sarajevski pjevač bio u sukobu. Veliki Andreanin hit „Cipele“ nakon toga Emir Đulović snima s Aleksandrom Bursać.

- Prošlo je dosta vremena, pa slobodno mogu reći da publika i dalje voli originalnu izvedbu. Aleksandra je prelijepo otpjevala, jer generalno dobro pjeva. Što se Emira i mene tiče, on je izabrao da stane na stranu onih koji prema meni nisu ispali korektni. Nemamo nikakav kontakt i tako je, možda, i najbolje - ističe Andreana.

Hrana s Baščaršije

Andreana je rado viđen gost u Sarajevu. Priznaje da je bosanska kuhinja odlična.

- Volim Sarajevo zbog naroda. Što se kuhinje tiče, odlična je i jela sam na raznim mjestima. Neki dan sam bila u Sarajevu i pokupovala pola hrane iz jedne pekare na Baščaršiji - kaže Andreana uz smijeh. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.