TURBULENTNA VEZA

Skandali i tajne braka princeze Karoline i Filipa Žunoa

Rasvetljavanje kontroverznog braka između princeze Karoline od Monaka i francuskog plejboja Filipa Žunoa

Karolina od Monaka i Filip Žuno. Screenshot

N. Č.

30.9.2023

Godine 1977, princeza Grejs Keli od Monaka telefonirala je svojoj sestri Lizan Livajn u stanju očaja. Uzrok panike glumice? Njena najstarija kćerka, princeza Karolina od Monaka, bila je vjerena za Filipa Žunoa, misterioznog starijeg čovjeka sa reputacijom plejboja.

Iako je brak između princeze Karoline i Filipa Žunoa obećavao bajkovitu romansu, ubrzo su postali centar tabloidnih skandala i kontroverzi koje su ih pratile tokom njihove kratke zajedničke historije. Par se razišao samo dvije godine nakon vjenčanja, ostavljajući za sobom niz pitanja i tajni.

Filip Žuno: Tajanstvena ličnost

Filip Žuno, rođen je u Parizu 19. aprila 1940, nije potekao iz kraljevske loze, iako su kružile priče da je potomak Andočea Žunoa, prvog vojvode od Abrantesa. Ipak, istina o njegovom porijeklu ostala je obavijena velom misterije. Žuno je bio poznat po sklonosti prema tajnovitosti i često je okretao istinu. Njegova prošlost je bila obilježena kontradiktornostima i nejasnoćama.

Raskošni brak i brzi kraj

Vjenčanje princeze Karoline i Filipa Žunoa 1978. godine bilo je raskošno i glamurozno, praćeno pažnjom medija i prisustvom brojnih poznatih ličnosti. Međutim, iako je obećavalo bajku, brak se brzo raspao zbog niza skandala i sukoba.

Njihove različite staze

Filip Žuno je bio poznat po svom džet-set načinu života, uvijek viđen po luksuznim klubovima i odmaralištima, dok je princeza Karolina bila ozbiljna i posvećena mlada žena. Njihove različite vrijednosti i interesi doveli su do sukoba i nesporazuma u braku.

Razvod i život nakon braka

Nakon razvoda od princeze Karoline, Filip Žuno je nastavio svoj život u svijetu visokog društva. Iako je i dalje bio prisutan u društvenim krugovima, činilo se da je smirio svoj život. Ponovo se oženio i osnovao porodicu, a njegova ćerka Izabel Žuno postala je poznata u evropskim društvenim krugovima.

Uprkos kontroverzi i skandalima koji su pratili njihov brak, Filip Žuno ostaje tajanstvena figura koja je ostavila svoj trag u istoriji Monaka i kraljevskih porodica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.