USPJEŠNA FOLKERKA

Koliko razreda škole je završila: Riješena misterija obrazovanja Dare Bubamare

Toliko je voljela pjevanje, od čega već decenijama živi, da je morala da žrtvuje redovno školovanje

Dara Bubamara. Instagram

O. T.

11.12.2023

Folk pjevačica Dara Bubamara, poznata po svojim kontroverznim izjavama, suočila se sa skandalom kada je govorila o "seljačkim školama". Ova izjava izazvala je brojne reakcije, a Dara se kasnije pravdala, ističući da je bila isprovocirana i da je možda bila pod utjecajem alkohola. Međutim, ono što je manje poznato jeste da je Dara, zarad svoje muzičke karijere, žrtvovala svoje školovanje.

Dugo je spekulisano o obrazovanju Dare Bubamare, često je navođeno da je završila samo osnovnu školu. Međutim, pjevačica je otkrila da je vanredno završila Srednju saobraćajnu školu, jer nije mogla da pohađa nastavu redovno zbog svojih nastupa. Ovo otkriće baca novo svjetlo na njen odnos prema obrazovanju i pokazuje koliko je strastveno željela da se posveti muzici.

Dara Bubamara je istakla da je toliko voljela pjevanje, od čega već decenijama živi, da je morala da žrtvuje redovno školovanje. Ova odluka pokazuje koliko je Dara posvećena svojoj karijeri i koliko je vjerovala u svoj muzički talent. Njena predanost muzici donijela joj je uspjeh, ali je istovremeno bila i žrtva njenog formalnog obrazovanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.