PETI U REDU ZA TRON

Raskalašni sin bogatog sultana objavio prvu fotografiju s budućom suprugom

Želimo vam sve najbolje u 2024. godini, napisao je

Princ Abdul i njegova zaručnica. Instagram

D. R.

2.1.2024

Princ Abdul Mateen od Bruneja na Instagramu je objavio prvu fotografiju sa svojom budućom suprugom Anishom Rosnahom binti Adam, unukom jednog od savjetnika sultana od Bruneja.

- Želimo vam sve najbolje u 2024. godini - piše u opisu objave koja je sakupila više od pola miliona lajkova. U komentarima su se oglasile brojne pratiteljice koje su se našalile da im je ova fotografija slomila srce. Naime, sin sultana Hassanala Bolkiaha slovio je za vječnog i najpoželjnijeg neženju, ali ipak se odlučio skrasiti.

Živio je razuzdano i raskalašno, ali takvom stilu života na put je stala njegova prijateljica iz djetinjstva. Vijest o zarukama objavio je sultan i napomenuo da će slavlje trajati od 7. do 16. januara 2024. godine. Anisha je, inače, vlasnica kompanije za proizvodnju svile, a posjeduje i turističku agenciju.

Abdul Mateen rođen je u avgustu 1991. godine. Na društvenim mrežama često objavljuje izazovne fotografije na kojima pozira bez majice. Završio je međunarodnu politiku na King's Collegeu u Londonu, a u vojnim snagama je pilot helikoptera. 

Aktivan je i sportista. Igra polo u reprezentaciji Bruneja, a bavi se i skijanjem, ronjenjem, golfom... Deseto je dijete sultana Hassanala Bolkiaha i peti u redu za nasljedstvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.