KONTROVERZNI INFLUENSER

YouTube ugasio sve kanale koji promovišu Endrjua Tejta, objašnjeno i zbog čega

Prije gašenja, njegovi kanali imali su milionske preglede i više od 200.000 pretplatnika

Tejt: "Obučavao" mlade kako da budu uspješni. Platforma X

E. Ć.

20.1.2024

YouTube je uklonio nekoliko kanala koji su promovirali "online poslovno sveučilište" kontroverznog Endrjua Tejta (Andrew Tate) koji je optužen da je preko njega iskorištavao svoje fanove.

Ugašena je i njegova platforma "The Real World", putem koje je "obučavao mlade muškarce kako da postanu uspješni poput njega" za svega 50 dolara mjesečno.

Platforme su ugašene nakon što se pojavila zabrinutost da ih kontroverzni influenser upotrebljava u iskorištavanju mladih za novac.

Prije gašenja, njegovi kanali imali su milionske preglede i više od 200.000 pretplatnika.

- Kanali su ukinuti zbog kršenja Uvjeta pružanja usluge, koji zabranjuju vidljivo isticanje sadržaja prethodno ukinutog korisnika - rekli su iz YouTubea.

Podsjetimo, rumunska jedinica za borbu protiv organiziranog kriminala optužila je u junu Endrjua Tejta, njegovog brata Tristana i dvije Rumunke za trgovinu ljudima, pod krinkom proizvodnje sadržaja za odrasle i osnivanje kriminalne grupe.

Prema optužnici, oni su zavaravali žrtve i odvodili ih u kuću na periferiji Bukurešta. Tamo su ih seksualno iskorištavali i prisiljavali na proizvodnju pornografskog sadržaja.

Endrju Tejt, brat Tristan i dvije Rumunke su bili u pritvoru do 31. marta prošle godine, nakon čega im je sud u Bukureštu odredio kućni pritvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.