KRENULA DALJE

Kako je Žizel Bindhen s prijateljem uplovila u ljubavnu vezu

Vezu sa svojim trenerom Hoakimom Valenteom željela sakriti od javnosti

Žizel Bindhen. Instagram

25.2.2024

Brazilska manekenka Žizel Bindhen (Gisele Bundchen) bila je 13 godina u braku sa slavnom sportskom zvijezdom Tomom Bredijem (Brady) s kojim ima dvoje djece, kćerku Vivijan (Vivian) i sina Bendžamina (Benjamin). Iako su čest objavljivali zajedničke sretne trenutke iz svakodnevnog života te izražavali podršku i ljubav jedan prema drugom, njihovoj ljubavi došao kraj, što je javnost veoma iznenadilo.

Da je lijepa Žizel preboljela bivšeg supruga nakon skoro godinu od razvoda, potvrđuje njena nova ljubav o kojoj se sve više priča u posljednje vrijeme.

Dala ultimatum

Navodno je prema pisanju stranih medija od juna 2023. u vezi sa svojim džiju-džica trenerom Hoakimom Valenteom (Joaquim), što je nedavno potvrdio i izvor blizak paru, iako nijedno od njih za sada ne želi javno govoriti o prirodi svog odnosa.

- Da, istina je. Oni su u ljubavnoj vezi još od juna. Idu korak po korak, a u početku su bili samo jako dobri prijatelji. Ona je vrlo tajanstvena po pitanju ljubavnog života i željela je da veza bude što je moguće više tajna dok se bolje ne upoznaju, rekao je izvor za strane medije.

Drugi izvor tvrdi kako su se osjećaji između manekenke i trenera razvili dok su bili samo prijatelji.

- Bio joj je izuzetno velika utjeha dok je prolazila kroz težak razvod. Njihovo je prijateljstvo preraslo u ljubavni odnos tek nakon njega, kazao je izvor.


Žizel sa trenerom. people.com

Iako se par još uvijek nije oglasio o ovim navodima, već se nekoliko mjeseci šuška o njihovoj ljubavi.

Dok je jednom prilikom govorila o razlozima razvoda, manekenka je naglasila kako to nije bilo nešto što je nužno željela:

- To nije nešto o čemu sam sanjala i čemu sam se nadala. Moji su roditelji u braku 50 godina i zaista sam željela da se to dogodi i meni. No, mislim da moraš prihvatiti da se ponekad zbližavate, a ponekad razdvajate. On je otac moje djece i uvijek ću mu željeti sve najbolje i zahvalna sam što mi je podario prekrasnu djecu, kazala je manekenka.

Kao glavni razlog njihova razvoda uglavnom se spominjala njena zabrinutost oko utjecaja sporta na Bredijevo zdravlje, a navodno mu je čak i dala ultimatum da se umirovi ili će njihov brak završiti.


Žizel Bindhen. Instagram

Igrač američkog nogometa to je i učinio početkom 2022. da bi se vrlo brzo predomislio te vratio karijeri profesionalnog sportiste. To je izgleda i presudilo njihovom braku jer su u oktobru iste godine službeno objavili da se razvode.

- Hoakim je sjajan tip. On je prizeman, ljubazan i inspirativan, otkriva jedan od izvora o karakteru novog izabranika lijepe Žizel.

Baš kao i popularna manekenka, i Valente je Brazilac koji se preselio u SAD. I on je svoj dom odlučio sagraditi u Majamiju, a priroda posla dozvoljava mu da istražuje i druge dijelove svijeta.

Braća Valente

Djeca su, kako se da naslutiti prema tada fotografiranim izrazima lica, dobro prihvatila Brazilca, a on je i njih podučavao borilačkim vještinama.

- Otkad sam počela vježbati samoodbranu, osjećam se snažnije, samopouzdanije i osnaženo. To je važna vještina za sve, posebno za nas žene. Hvala braći Valente što ste bili nevjerovatni učitelji i učinili trening tako zabavnim. Uzbuđena sam što ću nastaviti napredovati, napisala je u februaru 2022., zahvalivši svom treneru na korisnim lekcijama iz samoodbrane, dok je još bila u braku s Bredijem.

Upravo je strast prema zdravom načinu života, ali i ljubav prema borilačkim vještinama, spojila ovaj par.


Žizel Bindhen. Instagram

Iako je završio studij kriminologije, Valente se posvetio podučavanju samoodbrane i sportskim vještinama. S braćom Pedrom i Guijem posjeduje sportski centar u kojem podučava samoodbranu, a ovu strast naslijedili od oca i djeda koji su vodili takav centar u Rio de Žaneiru.

Kako izgleda osim na poslovnom planu, kod Žizel sada i u ljubavi opet cvjetaju ruže.

Svojevremeno najplaćenija manekenka svijeta, prije nekoliko godina povukla se s modne piste. Gotovo da nema brenda s kojim ova ljepotica nije sarađivala, a sve je počelo kada je s 14 godina učestvovala na izboru Elite Model Look. Počela je raditi s 15 godina, a njen proboj počinje 1997. godine.

Odradila je više od 2.000 revija za najpoznatije modne kuće kao što su „Chanel“, „Gucci“, „Valentino“, „Versace“, „Dior“, „Balmain“, „Tom Ford“, „Fendi“, „Roberto Cavalli“, „Prada“... Krasila je naslovnicu modnog časopisa „Vogue“ preko 100 puta, a od 1999. do 2007. bila je model „Victoria's Secreta“.

Sama u želji za promjenom

Svima je ostala u sjećanju i Žizelina vaza s holivudskim glumcem Leonardom Dikaprijem (Di Caprio) u razdoblju od 2000. do 2005., a 2004. godine časopis „People“ ih je uvrstio na godišnju listu najljepših parova. No, nakon pet godina veze, umjesto svadbenih zvona uslijedio je prekid. Kako je pisano, Leo nije želio brak, a Gisele je planirala zasnovati porodicu.

- Jesam li bila sama u svojoj želji za promjenom i ozbiljnošću? Na kraju se, nažalost, pokazalo da jesam. Shvatila sam da mi je dosta pušenja, alkohola i previše poslovnih obaveza. Postala sam svjesna stvari koje me muče. Jesam li stvarno sama u želji za promjenom dok je on odbijao bilo što promijeniti?! Odgovor je, nažalost, bio da, rekla je Žizel nakon prekida.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.