SIMBOL POMIRENJA

Nakon 10 godina: Ovom fotografijom službeno je završila najduža holivudska svađa

Peri je u društvu Rite Ore pratila prvi Tejlorin nastup u Sidneju u sklopu "The Eras" turneje te podijelila nekoliko fotografija

Tejlor Svift i Kejti Peri. AP

D. R.

28.2.2024

Kejti Peri (Katy Perry) objavila je na Instagramu selfie s Tejlor Svift (Taylor Swift), a njihovu zajedničku fotografiju u samo jednom danu lajkalo je više od 3,2 miliona ljudi i dosad je prikupila čak 3,6 miliona lajkova.

Peri je u društvu Rite Ore pratila prvi Tejlorin nastup u Sidneju u sklopu "The Eras" turneje te podijelila nekoliko fotografija i videa s koncerta, a pažnju fanova privukao je njen selfie s trenutno najpopularnijom pjevačicom na svijetu, koji je snimljen iza pozornice.  

Kraj svađe

- Moram vidjeti staru prijateljicu kako blista večeras - napisala je Kejti uz objavu koja je gotovo "srušila internet". 

Naime, pjevačice su bile u svađi skoro 10 godina, a fanovi su njihovu fotografiju protumačili kao simbol pomirenja i kraj najduže svađe među celebovima.

- "2014. nismo mogli ni zamisliti da će se ovo dogoditi", "Ovo je kao san", "Srušit ćete internet", "Žene podržavaju žene", "Moramo se smiriti" i "Sad nam dajte saradnju", samo su neki od komentara fanova. 

Kako je počela svađa?

Svađa između dvije pop kraljice započela je prije 10 godina. Nekad su bile dobre prijateljice, no 2014. godine to se promijenilo, a njihova svađa postala je javna nakon što je Svift objavila pjesmu "Bad Blood".

Naime, Tejlor u pjesmi govori o bivšoj prijateljici koja joj je "zabola nož u leđa", a u intervjuima je spominjala "slavnu pjevačicu" koja joj je "pokušala sabotirati turneju i otela plesače". 

- Godinama nisam bila sigurna jesmo li zaista super prijateljice ili me jednostavno vrijeđa. A onda je učinila nešto nakon čega sam zaključila da smo zasigurno zaklete neprijateljice - ispričala je Svift u jednom intervjuu, aludirajući na to da joj je Peri otela plesače. 

Međutim, ni Peri joj nije ostala dužna pa je nekadašnju prijateljicu nazvala "vukom u janjećoj koži".

Hladni rat

Svađa popularnih pjevačica prozvana je "hladnim ratom pop kulture", u kojem je Peri izvukla deblji kraj. Naime, nakon brojnih kritika na njen račun, Peri je promijenila svoj način života i razvila genijalnu strategiju kako da napakosti fotografima. Kad god bi izlazila iz kuće, uvijek bi nosila istu trenirku i tako otežala posao fotografima koji su snimali fotke u jednom te istom izdanju.

Peri je u jednom intervjuu objasnila kako se tada nosila s mržnjom i brojnim negativnim komentarima, a u tome joj je pomogla pjevačica Sia, koja je na sličan način pristupila slavi.

- Odavno sam prestala guglati i čitati komentare. Dakle, ako sam na društvenim mrežama, objavljujem postove, ne gledam ništa što drugi pišu - rekla je Peri.

Dakle, fanovi mogu odahnuti jer izgleda da je najduža holivudska svađa konačno prekinuta, a ostaje vidjeti pripremaju li pjevačice saradnju koja bi zasigurno privukla veliku pažnju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.