GOLEMO SLAVLJE

Sin najbogatijeg Indijca se ženi: Pjevat će Rijana, a stižu i druge zvijezde

Gosti slavlja probat će 500 jela koje je osmislilo oko 100 kuhara

Anant Ambani s djevojkom. India Today

D. R.

29.2.2024

Čelnik indijskog konglomerata Reliance i najbogatiji čovjek u Indiji s neto bogatstvom od 114 milijardi dolara prema Forbesu, priprema golemo slavlje za svog sina i njegovu suprugu.

Anant Ambani (28) ženi svoju dugogodišnju djevojku Radhiku Merchant (29). Predsvadbeno slavlje će trajati tri dana, a kreće ovog petka, iako se službeno vjenčanje neće održati do jula.

Podaci o vjenčanju još nisu poznati.

Rijana (Rihanna) će im pjevati na slavlju i već je stigla u Indiju. Uz pop i R&B superzvijezdu, na slavlju će nastupiti i američki mađioničar Dejvid Blejn (David Blaine), a održat će se i tradicionalne ceremonije u hramskom kompleksu. 

Rijana stigla u Indiju. Times of India

Anantovoj zabavi prije vjenčanja vjerovatno će prisustvovati Bil Gejts (Bill Gates), indijski milijarderi Gautam Adani i Kumar Mangalam Birla, kao i mnogi igrači kriketa i filmske zvijezde Bolivuda kao što je Shah Rukh Khan i Salman Khan. Vjerovatno će prisustvovati i Bob Iger, izvršni direktor Disneya.

Gosti slavlja probat će 500 jela koje je osmislilo oko 100 kuhara. 

Dress code je "groznica džungle", a gostima se savjetuje da nose odjeću sa životinjskim uzorkom ili havajske košulje.

Prije šest godina Mukesh Ambani priredio je svojoj kćerki Ishi papreno skupo vjenčanje. Pjevala joj je Bijonse (Beyoncé), a prijem je organiziran na italijanskom jezeru Komo, ali i kasnije u Mumbaiju te Radžastanu. Koštalo je gotovo 92 milijarde eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.