GLUMICE I GODINE

Slavne dame koje stare sa stilom: Dokazale da se može sjajno izgledati i s borama

Izdvojili smo slavne ljepotice koje su se odlučile da prirodno stare i dokazale da se može sjajno izgledati i s borama

Mur, Stoun i Sarandon. Instagram

2.3.2024

Živimo u vremenu kada sve više žena, a posebno onih slavnih, sve češće odlazi "pod nož" u namjeri da zadrže mladolik izgled. One žele "popeglati" svaku boru na svom licu, a često se odlučuju i za razne druge postupke, poput stavljanja filera u usne, operacije nosa, jagodica i ostalog...

Ipak, ima i izuzetaka. Izdvojili smo slavne ljepotice koje su se odlučile da prirodno stare i dokazale da se može sjajno izgledati i s borama.

Slavna glumica Salma Hejek (Hayek) pridružila se trendu slavljenja sijede kose te je ponosno podijelila fotografiju bez šminke te svojim fanovima na društvenim mrežama pokazala kako nema baš nikakvih problema sa znakovima starosti na svojem tijelu.

Salma Hajek. Instagram

Džulijen Mur (Julianne Moore) i u dobi od 62 godine izgleda sjajno. S prepoznatljivom crvenom kosom i pokojom pjegicom, ona je jedna od glumica koje njeguju svoj prirodan izgled i ne stidi se pokazati pokoju boru. Njen porculanski ten s njenog lica "skida" bar deset godina, a na izgledu joj mogu pozavidjeti i mlađe kolegice.

Jedna od najslavnijih manekenki svih vremena Kristi Tarlington (Christy Turlington) još od mladih dana, kada je žarila i palila pistama, njeguje prirodan izgled - ne šminka se previše, a prigrlila je i prirodno starenje. U intervjuu za Harper's Bazaar 2017. otkrila je da ne razmišlja previše o starenju i da prihvaća da je to dio života. U njenu prirodnu ljepotu mogli smo se uvjeriti prošle godine, kada je bila u posjeti našoj zemlji i posjetila Sarajevo Film Festival.

Kristi Tarlington. Instagram

Šeron Stoun (Sharon Stone) je devedesetih godina bila plavokosa zavodnica koju smo zapamtili po ulozi u "Sirovim strastima", a danas, 65-godišnja Sharon Stone skratila je kosu i pokazala da se može sjajno izgledati i bez plastičnih operacija. Jednom je prilikom za izjavila:

"Ne želim imati mladenačku ljepotu. Želim biti žena koja izgleda najbolje za svoje godine."

Oskarovka Suzan Sarandon (Susan) ima 77 godina, a izgleda toliko dobro da je teško povjerovati da ima toliko godina. Osim što i dalje ima vitku figuru, ima i dobar ten, a njena tajna za lijepu kožu su, kako je jednom prilikom rekla, redovna hidratacija i puno kvalitetnog sna.

Supermodel Sindi Kraford (Cindy Crawford) u dobi od 57 godina često porede s njenom 21-godišnjom kćerkom. Ona je savršen primjer žene koja nastavlja "cvjetati" i nakon 50. godine, a uz to nije pobornica estetskih zahvata i izgleda potpuno prirod, čime šalje pozitivnu poruku.

Sindi Kraford. Instagram

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.