ČEKA GA KAZNA

Pirs Brosnan ''promijenio ploču'' pa pred sudom sve priznao

Mnogima najdraži tajni agent na svijetu Pirs Brosnan izjasnio se krivim za nezakonito planinarenje te je pristao platiti kaznu od 1.500 dolara

Bio u zabranjenom području. Instagram

M. Z.

15.3.2024

Gotovo dva mjeseca nakon što se izjasnio da se ne osjeća krivim što je skrenuo s označene staze u Nacionalnom parku ''Yellowstone'' Pirs Brosnan (Pierce) odlučio je promijeniti priču.

Novčana kazna

Na sudu se, za događaj koji se zbio u novembru 2023., izjasnio da je kriv te će platiti novčanu kaznu od 1.500 dolara. Pirs se izjasnio krivim za jednu od dvije optužbe koje su stigle na njegovu adresu, a koje su podignute protiv njega nakon što je pokušao izbliza pogledati zaštićeni dio u dijelu parka ''Mammoth''.

''Mammoth Terraces'' popularni je dio u ''Yellowstoneu'', ponajviše jer voda u tom termalnom izvoru stalno mijenja boju i aktivnost. Kako bi zaštitili prirodne ljepote, donesena su i stroga pravila po kojima posjetioci moraju ostati na zadanim šetnicama, a izlazak s iste može vam donijeti kaznu do šest mjeseci zatvora ili novčanu do 5.000 dolara.

Slavni glumac kažnjen je zbog zalaženja u sva zaštićena termalna područja, čak i ona nad kojima stoji ograničenje korištenja.

Termalna područja unutar parka uključuju pet vrsta hidrotermalnih obilježja, uključujući vruće izvore, gejzire, blatne posude i sedrene terase, a širom parka jasno su naznačena pravila ponašanja posjetilaca, uključujući i ono koje je Brosnan prekršio:

Šta je prekršio

- Nemojte se kretati termalnim područjima nakon što padne mrak; Zalihe nisu dopuštene u termalnim područjima; Zabranjeno je mijenjanje ili stavljanje objekata u toplinske značajke; te je zabranjeno plivanje, namakanje ili kupanje u vodi koja je u potpunosti termalnog porijekla, piše Tportal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.