TRAŽI SE... AGENT 007

Višemjesečna potraga je završena: Je li ovo novi Džejms Bond

Pedesetjednogodišnji engleski glumac Idris Elba bio je apsolutni favorit publike, no već je nekoliko puta izjavio da neće biti sljedeći agent 007

Aron Tejlor Džonson je novi agent 007. Instagram

M. Z.

19.3.2024

Bondovi fanovi sve su uzbuđeniji zbog novog filmskog nastavka o Bondu, a najzanimljivije pitanje koje se nameće upravo je kojem će glumcu pripasti ta povijesna uloga.

Pedesetjednogodišnji engleski glumac Idris Elba bio je apsolutni favorit publike, no već je nekoliko puta izjavio da neće biti sljedeći agent 007... Ipak, čini se da bismo već ove sedmice trebali dobiti novog Bonda!

Odlaskom Danijela Krejga (Daniel Craig) iz kultne franšize špijunskih filmova o Džejsmu Bondu (James) nametnulo se pitanje ko će biti idući agent 007. Mnoga su se velika glumačka imena nametala kao mogući nasljednici, a fanovi Džejsma Bonda konačno su otkrili kojeg bi glumca najviše voljeli vidjeti umjesto Krejga.


Kao moguće zamjene navodili su se Kilijan Marfi (Cillian Murphy), Sajmon Baset (Simon Basset) i Tom Hardi (Hardy), no simpatije većine osvojio je 51-godišnji Idris Elba.

U istraživanju 2.000 fanova svaki je peti rekao da bi on bio njegov izbor iako je trenutno prisutna ideja da bi novi glumac trebao biti nešto mlađi kako bi mogao više godina slijediti zahtjeve kultne franšize koja traži brojna odricanja, uključujući odbacivanje mnogih primamljivih ponuda. Premda su fanovi rekli svoje, mogli bi ostati razočarani jer je glumac prošle godine potpisao poveći ugovor s Netfixom za ulogu u trileru ''Luther: The Fallen Sun''.


-Radimo na televizijskoj emisiji oko 10 godina i stoga je prirodna ambicija da je prenesemo na veliko platno, pa smo ovdje s prvim filmom. Znate, mnogi ljudi govore o drugom liku koji počinje s J i završava s B, ali ja neću biti taj tip. Bit ću Džon Luter (John Luther). Takav sam ja - rekao je glumac.

Izvori upućeni u stvaranje novog nastavka o Bondu otkrili su da su i fanovi i producentica Barbara Brokoli (Broccoli) željeli da Elba bude novi Bond, no glumac je to navodno odbio predloživši neka druga imena koja bi se sjajno snašla u toj ulozi te je tako i sam ''neformalno'' u procesu donošenja odluke.

I čini se da je odluka donesena te da će biti potpisana već ove sedmice!

Daily Mail prenosi da su se višemjesečna šuškanja o nasljedniku Krejga ispostavila tačna te je Aron Tejlor Džonson (Aaron Taylor-Johnson) službeno dobio priliku glumiti Bonda. Tridesettrogodišnjak tek treba prihvatiti ulogu, ali, ako to učini, postat će sedmi glumac u ulozi legendarnog britanskog tajnog agenta od lansiranja franšize 1962. godine.

-Bond je Aronov posao, ako ga želi prihvatiti. Službena ponuda je na stolu i čekaju odgovor - stoji u izjavi izvora koji tvrdi da će glumac donijeti veliku odluku ove sedmice.

Također, fanovi su naveli da bi u novom filmu voljeli vidjeti i neka nova imena, među kojima su Emilija Klark (Emilia Clarke), Džejms Norton (James), Kilijan Marfi, Emili Blant (Emily Blunt) i Helen Miren (Mirren), prenose strani mediji, piše Tportal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.