ANGAŽIRALI SARADNIKE

Selena Gomez razmišlja o prodaji svog kozmetičkog brenda vrijednog 2 milijarde dolara

Selena Gomez i njen tim pokrenuli su Rare Beauty 2020. godine, usmjeravajući se na kozmetiku koja se lako nanosi

Selena Gomez. AP

D. R.

19.3.2024

Glumica i pjevačica Selena Gomez navodno je angažirala savjetnike kako bi joj pomogli procijeniti ponude za njenu kozmetičku kompaniju "Rare Beauty", koja prema Business of Fashionu vrijedi 2 milijarde dolara. 

Brend je angažirao saradnike za praćenje interesa kompanija koje žele investirati u nju ili je preuzeti. Ove informacije dolaze od ljudi koji su zamolili da ostanu anonimni.

Prema Bloombergu, finansijski saradnici sastali su se s potencijalnim zainteresiranim stranama, no Selena Gomez nije prisustvovala tim sastancima. U svakom slučaju, Gomez očekuje da će ostati uključena u poslovanje. Predstavnici Rare Beautyja i glumice odbili su komentirati ove navode.

Selena Gomez i njen tim pokrenuli su Rare Beauty 2020. godine, usmjeravajući se na kozmetiku koja se lako nanosi. Rumenilo kompanije postalo je viralni hit na TikToku već sljedeće godine.

Među ostalim popularnim proizvodima ističu se tekući highlighter, maskara koja daje volumen trepavicama i ulja za usne.

Jedinstvenost proizvoda marke leži u njihovom kompaktnom pakiranju, što ih čini praktičnima za ponijeti sa sobom, ali i za nanošenje. Naime, većina ne zahtijeva upotrebu dodatnih kistova ili drugih alata za šminkanje.

Selena Gomez, uz Rijanu (Rihanna) i Hejli Biber (Hailey Bieber), nalazi se među zvijezdama A-liste koje su postigle uspjeh u beauty industriji, dok mnoge druge nisu bile te sreće. 

Brendovi poput R.E.M. Beauty Ariane Grande i Haus Labs Lejdi  Gage (Lady) morali su proći kroz poboljšanja kako bi ostali konkurentni na tržištu.

Ostaje vidjeti hoće li se prodaja Rare Beautyja realizirati i hoće li to utjecati na promjene u proizvodima, što nije neuobičajeno u industriji prilikom akvizicija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.