NADA JE NAJVAŽNIJA

Na sve je mislila: Kejt Midlton poslala tajnu poruku svima koji prolaze isto što i ona

Narcisi su simbol nade za oboljele od karcinoma

Posebno je odabrala mjesto na kojem će snimiti video. New York Post

M. Z.

25.3.2024

Nakon objave izuzetno emotivnog videa, u kojem je Kejt Midlton (Kate Middleton) s javnosti podijelila najtežu vijest, onu da joj je dijagnosticiran karcinom, ne prestaje se ''secirati'' snimak te su otkriveni novi detalji

Televizijska ekipa, koja je snimila video i emotivnu poruku Kejt u kojoj je sa svijetom podijelila svoju tešku dijagnozu, otkrila je kako je govor princeze od Velsa isključivo njen te da ga je sama napisala, ne dopuštajući ikome da u intervenira.


Kejt je sama odlučila i gdje će poruku snimiti, odabravši jednu od drvenih klupa smještenih nedaleko od njihovog doma, gdje se oporavlja, u vrtovima Vindzora, i to dva dana prije negoli je svijet dobio priliku doznati sve.

Odluka da snima upravo tamo, dok se iza nje vide stabla u cvatu, ali i polje narcisa, za Kejt je imalo posebno značenje, ali i za sve koji dijele istu dijagnozu kao i ona, budući da su narcise simbol nade za oboljele od karcinoma.

Ovo cvijeće žute boje smatra se simbolom proljeća, a simbolizira i nove početke, ponovno rođenje. Mnogi tvrde kako je taj detalj bio zapravo suptilan način da princeza kaže svima oboljelima od karcinoma da ''nisu sami'', baš kao što je to i riječima izrekla na kraju videa.

Podsjetimo, Kejt Midlton odlučila je nakon brojnih nagađanja, ali i raznih i suludih teorija zavjera, svijetu sama otkriti razlog svog izbivanja. U petak, 22. marta, u večernjim je satima objavljen video u kojem otkriva kako joj je nakon operacije abdomena dijagnosticiran karcinom, zbog čega se podvrgnula preventivnoj hemoterapiji, piše Tportal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.