PRINCEZA OD VELSA

O tome kraljevska porodica i dalje šuti: Koju vrstu raka ima Kejt Midlton

Detalji bolesti i dalje su nepoznati i izazivaju veliku pažnju

U snimku saopćila da boluje od karcinoma. Facebook

E. Ag.

26.3.2024

Kejt Midlton (Kate Middleton) je konačno u jednom snimku saopćila da boluje od karcinoma, te zamolila za razumijevanje javnosti tokom oporavka.

Ipak, ono što sve zanima jeste i koju vrstu karcinoma ima princeza od Velsa, o čemu niko iz kraljevske porodice ne želi da govori, piše B92.

Dr. Mark Sigel, koji je inače i medicinski saradnik Fox Newsa, istakao je kako je razgovarao s više ljekara o tome od čega tačno boluje Kejt Midlton.

- Prema mišljenju nekoliko vrhunskih onkologa s kojima sam razgovarao, ona vjerovatno ima ili rani rak debelog crijeva koji je uklonjen i hirurški izliječen, ili rani rak jajnika, maternice ili grlića maternice koji je slučajno pronađen - rekao je on.

S obzirom na to da je još ranije prijavljeno kako Kejt ima Kronovu bolest, moguće je da ima karcinom debelog crijeva jer Kronova bolest u velikoj mjeri povećava rizik od dobivanja karcinoma.

- Ja sam, nažalost, dijagnostikovao mnogo karcinoma, ali sve više je onih koji se otkriju rano i mogu da se izliječe. Koja god da je vrsta raka, izgleda da su ga izvukli - rekao je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.