SKANDAL

U tužbi protiv Didija za seksualno zlostavljanje spominje se i ime princa Harija

On nije optuženik i samo jednom se spominje u dokumentu od 73 stranice

Didi i Hari su se družili. thenews.com

M. Z.

26.3.2024

Ime princa Harija (Harry) pojavljuje se u američkim sudskim dokumentima koji se odnose na tužbu od 30 miliona dolara u kojoj se tvrdi da je Šon Didi Kombs (Sean Diddy Combs) seksualni zlostavljač muškaraca i žena, piše Daily Mail.

Seks-trgovina

Producent Rodni Lil Rod Džons (Rodney Jones) podnio je tužbu protiv Didija, za kojeg je radio, i tvrdi da je reperovo prijateljstvo s vojvodom od Saseksa i drugim zvijezdama dalo njemu i njegovim saradnicima "legitimitet".

Sudski dokumenti podneseni u SAD ne upućuju na bilo kakve prekršaje princa Harija. On nije optuženik i samo jednom se spominje u dokumentu od 73 stranice.

Odvjetnici Lil Roda tvrde da je Didi privlačio goste za svoje zabave (na kojima se odvijala navodna seks-trgovina) zbog njegovog "pristupa slavnim osobama poput poznatih sportista, političkih osoba, umjetnika, muzičara i međunarodnih dostojanstvenika poput britanske kraljevske porodice i princa Harija", piše u sudskim dokumentima.

Bivša ga optužila 

Podsjetimo, agenti američkog ministarstva domovinske sigurnosti otvorili su istragu protiv hip-hop zvijezde Šona Kombsa te su pretražili njegove nekretnine u Los Anđelesu i na području Majamija.

Istragu vode savezni agenti iz Njujorka, gdje je bivša djevojka podnijela tužbu protiv Kombsa na saveznom sudu u novembru optužujući ga za učestvovanje u trgovini ljudima u svrhu seksualne eksploatacije. Kombs (54) tvrdi da je nevin i da je pozadini takvih tužbi želja da se dođe do "novca na brzaka".

Pjevačica Kasandra Ventura (Cassandra) tužila je Kombsa pred saveznim sudom na Menhetnu sredinom novembra, optužujući ga da ju je podvrgao fizičkom zlostavljanju, seksualnom ropstvu i silovanju tikom 10-godišnje profesionalne i romantične veze.

Muške prostitutke

U središtu Venturine tužbe je da ju je Kombs prisiljavao na seksualne odnose s muškim prostitutkama koje je unajmio, a gledao je i snimao te susrete. U tužbi se navode kršenja zakona o trgovini ljudima u svrhu seksualne eksploatacije i trgovine ljudima prema saveznim zakonima, zakonima Njujorka i Kalifornije, piše Index.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.