MIJE MU BILO SMIJEŠNO

Pjevač nominiran za Gremija podiže tužbu zbog prvoaprilske šale da mu je pronađen kokain

Nigerijski pjevač i tekstopisac Davido objavio je da će poduzeti pravne korake

Davida naljutila šala. Sunny Green Itodo

M. Z.

3.4.2024

Nigerijski pjevač i tekstopisac Davido objavio je da će poduzeti pravne korake nakon što je u jednom članku, koji je pisan kao prvoaprilska šala, pisalo da je uhapšen zbog droge. Muzičar triput nominiran za Gremija napisao je na društvenim mrežama da su izvještaji potpuno neistiniti i da nikada nije uhapšen.

Popularni afrobeats pjevač Davido (31) napisao je na X-u da je primio mnogo poziva nakon što je priča, u kojoj se tvrdi da je pritvoren nakon što je u njegovom privatnom avionu pronađen kokain, postala viralna.

- Izmišljanje optužbi za takve međunarodne zločine smatram krajnje neodgovornim bez obzira na datum i prvi april - napisao je. Dodao je da su izvještaji potpuno neistiniti i da se u međuvremenu vratio u Nigeriju nakon nastupa u Ugandi i Keniji.

- Nikad me niko ni u jednoj zemlji nije uhapsio ni za jedan zločin na svijetu. Ni moja domovina Nigerija, moja domovina Amerika, niti bilo koja od stotinu zemalja koje sam posjetio tokom svoje karijere - nastavio je.


Davido, čije je pravo ime David Adedeji Adeleke, završio je svoju objavu ističući:

- Moj odvjetnik traži pravne korake protiv medija odgovornih za generiranje ovih dezinformacija.

Prvoaprilsku šalu, koju je prva objavila televizija K24 TV, kenijska uprava za kriminalističke istrage također je nazvala lažnom viješću. U međuvremenu, čini se da je priča izbrisana s K24 TV-a i njihovih društvenih mreža.

Davido je cijenjen kao jedan od najvažnijih afrobeats umjetnika 21. stoljeća, uz Burna Boya i Wizkid. 2019. održao je rasprodani nastup u londonskoj O2 Areni, postavši prvi solo afrički izvođač kojem je to uspjelo nakon Wizkida godinu ranije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.