EVO ŠTA SVE SAD IMA

Džef Bezos kupio vilu u ''Bunkeru milijardera'' za vrtoglavu cifru

Vila je koštala vrtoglavih 90 miliona dolara, a Džefu je to već treća kuća u ovom ekskluzivnom susjedstvu

Bezos i Sančez. Instagram

M. Z.

5.4.2024

Multimilijarder koji je svoje bogatstvo zaradio kao osnivač Amazona Džef Bezos (Jeff, 60) ''počastio se'' novom vilom na obali Majamija. Lokacija njegovog novog doma često se zove i ''Bunker milijardera'', a najbliži susjedi su mu Tom Bredi (Brady) i Ivanka Tramp (Trump).

Vila - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Vila je koštala vrtoglavih 90 miliona dolara, a Džefu je to već treća kuća u ovom susjedstvu, piše Page Six. ''Bunker milijardera'' inače je umjetno stvoreni otok, a na njemu se smjestila 41 luksuzna vila.

- Ovo je trenutno najluksuznije mjesto u zemlji. Ako postoji jedna stvar koju bogate elite žele, onda je to ovaj komadić ekskluzivnosti - rekao je agent za nekretnine za Page Six.

Bezosov novi dom ima nekoliko savršeno uređenih vrtova, bazen i veliki prilaz za sve njegove luksuzne automobile.

Kako je pisao The New York Post, Bezosove nekretnine vrijede više od pola milijarde dolara. Posjeduje čak tri kuće u Floridi, dva stana u Njujorku, kuću u Vašington D.C., te čak tri u Beverli Hilsu. Osim toga, u Teksasu je kupio imanje koje koristi za istraživanja svoje privatne firme Blue Origin koja proučava svemir, na kojoj je, također, smješten još jedan luksuzni dom. Uz to, ima i dvije kuće u Sijetlu.

Prisjetimo, Bezos je prije nekoliko godina kupio i ogromnu jahtu Koru, kojom je prošlog ljeta stigao u Dubrovnik. Pridružila mu se i nova zaručnica, fatalna Loren Sančez (Lauren Sanchez), piše 24.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.