NOVA POMETNJA

Je li slika princa Luisa napravljena pomoću AI: Zbog ovih detalja pojavile su se špekulacije

Rođendanska objava izazvala sumnju na društvenim mrežama

Princ Luis je jučer napunio šest godina. Instagram

E. Ag.

25.4.2024

Princ Luis je jučer napunio šest godina, a povodom toga je objavljena i njegova fotografija na zvaničnom profilu princa i princeze od Velsa na društvenoj mreži X.

Iako se od nekih tradicionalnih obilježja ove godine odstupilo, ipak su fanovi dočekali tu fotografiju za koju kažu da je napravila princeza Kejt (Kate). Naravno, usljed prašine koja se podigla poslije iznenadnog nestanka buduće kraljice iz javnosti, sada se traži bukvalno dlaka u jajetu u svakom potezu britanske kraljevske porodice, piše Ona.rs.

Sada je na red došao i princ Luis.

Kako su neki primijetili, košulja u kojoj je princ na rođendanskoj fotografiji je potpuno ista ona koju je nosio ispod džempera na slici koju je Kejt objavila povodom obilježavanja Dana majki, a koja je bila sam početak kontroverzi. I nekoliko puta smo već vidjeli princa u, izgleda, omiljenoj mu košulji, međutim, nije to jedino što je primijećeno kao identično od tog dana.

Na rođendanskoj slici se lako može uočiti da šestogodišnjaku fali isti zub kao i u toj objavljenoj slici iz marta, što je mnoge potaklo da pomisle da je i za ovu fotografiju „prste umiješala“ vještačka inteligencija, piše "GB news".

Ovome u prilog ide i to što je ta slika zabilježena za Dan majki, kao što smo rekli, izazvala veliku pometnju među pratiocima i fanovima kraljevske porodice.

Ipak, postoje i oni koji vjeruju da je sve slučajnost. Šta vi mislite?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.