MET GALA

Albanka Rita Ora i Emili Ratajkovski na crvenom tepihu: Pokazale golo tijelo umjesto haljina

Ovogodišnji ‘modni Oskari‘ nisu razočarali zanimljivim kreacijama

Rita Oro i Emili Ratajkovski. Instagram

E. Ag.

7.5.2024

Prestižna Met Gala tradicionalno se održava svakog prvog ponedjeljka u maju, a na ovogodišnjem izdanju pažnju su svojim oskudnim modnim kombinacijama ukrale Rita Ora i Emili Ratajkovski (Emily Ratajkowski).

Možda najveće iznenađenje večeri bila je 32-godišnja Ratajkovski koja je u prestižnoj kreaciji brenda Versace pokazala svoju zadnjicu. Poznata manekenka zablistala je u srebrenoj haljini dugih rukava s ukrasima koji su joj se spuštali niz prsa. Dizajn se razvio u uske ukrase nalik na lišće i cvijeće koji su otkrivali mnogo.

Pomno izrađena haljina je imala veliki prorez koji je sezao skroz do kraja leđa, a svoju je kosu nosila u visokoj punđi, no nekoliko je šiški ostavila da joj padaju niz lice. Uz mističnu šminku s tonovima srebrene i sive, odabrala je i Chopard zlatne naušnice i prstenje te srebrene štikle s otvorenim prstima, piše Cosmopolitan.

Emili Ratajkovski. Instagram

S druge strane, pjevačica Rita Ora pojavila se u jednodijelnom kostimu boje kože koji jasno ocrtava svaki dio njenog tijela, a intimne dijelove tijela prikrile su plastične resice, piše Jutarnji.hr.

Sama haljina sadržavala je mrežasti bodi preko kojeg su visile plastične resice i perle u raznim nijansama crne, ružičaste, narandžaste, tirkizne i bijele. Kako je Rita rekla za Vogue tokom prijenosa događaja uživo, neke od perli su iz prvog i drugog stoljeća prije Krista, što ih čini "starijim od bilo koga na ovoj planeti".

Kada je riječ o frizuri, Rita Ora se odlučila za "mokri izgled", odnosno, zalizanu kosu.

Rita Oro sa suprugom Taikom Vaititijem. Instagram

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.