"PROMIJENILA DRES"

Ćirilica 2016: Karleuša uživo ispaljuje rafale uvreda na Vučića – Ćirilica 2024: Karleuša uživo skoro životom brani predsjednika

Gledaoci Srbije su sinoć, međutim, gledali nešto potpuno drugo

Jelena Karleuša u emisiji Ćirilica 2016. godine i sinoć. TV Happy

D. R.

29.5.2024

Na televiziji Happy je emitovana emisija „Ćirilica“ koju vodi Milomir Marić, urednik i glavni i odgovorni urednik pomenute televizije, a gosti su, između ostalih, bili i pjevačica Jelena Karleuša i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ista televizija, ista emisija, skoro pa isti gosti, osam godina razlike i potpuno drugačiji stavovi Jelene Karleuše u odnosu na to kada je prvi put imala priliku da uživo na televiziji gostuje sa Aleksandrom Vučićem kao predsjednikom Srbije.

Nekadašnja sukobljena mišljenja

U istom ambijentu i na istom mjestu sreli su se prije osam godina. Samo su u emisiji tada, umjesto u onoj emitovanoj sinoć, imali vrlo sukobljena mišljenja, a i drugačije sagovornike. Te 2016. godine, Karleuša je u emisiji bila i sa Nadom Macurom, a Vučiću je toliko emitovanja uživo više puta oštro saopćila da se ne slaže sa njegovom politikom, piše Nova.

- Ne čujete mišljenje građana jer im krče crijeva u gradskom prijevozu od gladi - rekla je ona, između ostalog, 2016. godine u Ćirilici, raspravljajući sa predsjednikom Srbije o tome da li je Srbija „ekonomski tigar“. Vučić joj takođe nije ostao dužan, te ju je više puta sarkastično upitao „Je l vi Jelena živite loše?“

To je bio period u kojem je Karleuša glasno kritikovala Srpsku naprednu stranku, pa i Vučića, a emisija je bila samo jedan od momenata u kojima je govorila da protiv režima. Pisala je predsjedniku i otvorena pisma, podržavala ranije proteste i slično.

Gledaoci Srbije su sinoć, međutim, gledali nešto potpuno drugo.

Karleuša je zajedno sa predsjednikom Srbije bila, što bi se reklo, u istom taboru. Njen zadatak je bio politički, ali sa akcentom na hrvatsku pjevačicu Severinu koja je podržala Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Karleuša je tokom živog prijenosa branila predsjednika, isticala njegove liderske sposobnosti i ponavljala matru koju smo i ranije mogli da čujemo od nosilaca vlasti, ali i od predsjednika lično – „Srbi nisu genocidan narod“.

Gnusne riječi za Severinu

- Pričati o ženama tog kalibra, koje mogu da prodaju i vjeru za nevjeru i za novac… Nije ta tema ni mjesto ni vrijeme sa ovakvim državnicima i ljudima. Ne zaslužuju oni takvu tabloidnu temu – a ona je tabloidna - rekla je Karleuša o Severini, između ostalog.

Na konstataciju Dragana J. Vučićevića, koji je takođe bio gost emisije, da su Severini „deda, otac, bivši muževi i sin Srbi, a ona Srbe napada“, Jelena se nadovezala.

- To sam ja i napisala, a ona je mene napala strašno. Ja njoj ne mogu da objasnim, smatram da se istina koju ja govorim ne može kupiti ni platiti. Mi smo vidjeli gdje ona radi i pjeva, svako ko je plati, ona tu pjeva i podržava tu politiku. Sa druge strane, ona mora da zna da, kad se brani svoja zemlja, to ne košta, to se oseća. To nije neprijateljstvo prema drugim zemljama i religijama - istakla je ona.

Ovu estrano-političku šaradu uveličao je svojim prisustvom i Ivica Dačić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.