LJEPOTICA

Zanosna manekenka Dajana Veriš priprema se za svjetsko takmičenje

Banjalučanka bila prva pratilja Miss BiH 2019. godine

Dajana Veriš: Mami uzdahe mnogih. Instagram

Piše: Avaz.ba

22.1.2020

Dajana Veriš iz Banje Luke na takmičenju za Miss BiH 2019. godine izabrana je za prvu pratilju. Ova 20-godišnja djevojka iz grada na Vrbasu još od djetinjstva gaji ljubav prema manekenstvu.  

- Od malih nogu željela sam se baviti modom i fotomodelingom. Uvijek sam oblačila interesantne kreacije i onako mala hodala sam u maminim štiklama - kaže Dajana Veriš, studentica ekonomije i menadžmenta na BLC-u u Banjoj Luci.

Na Izbor Miss svijeta za BiH prošle godine prijavila se na nagovor prijateljica i porodice.

- Već na prvom kastingu sam prošla u finale i ponijela titulu Miss Banjalučke regije. Osjećaj je bio predivan i već tada sam znala da mi se otvaraju vrata svijeta modelinga - govori naša sagovornica, koja se sada priprema za odlazak u inozemsto i rad na novim fotografijama.

Smatra da u svijetu modelinga nije toliko važan samo fizički izgled.

- Bitna je i ta unutrašnja ljepota kojom zrači model, kao i koliko vremena provodi baveći se fizičkom aktivnošću te čime se hrani. Tajna moje vitke linije je mnogo vježbanja u fitnes centru i vođenja računa o zdravoj ishrani, koja se zasniva na konzumiranju mnogo voća i povrća - otkriva ova zgodna Banjalučanka, koja podržava djevojke koje se odluče na estetske zahvate.

Svojim zanosnim izgledom privlači pažnju mnogih muškaraca.

- Volim pametne momke, momke koji drže do svog izgleda, koji imaju razumijevanja i daju podršku svojoj djevojci. Sada, u ovoj situaciji, nisam razmišljala da se fotografiram naga. U svakom slučaju, vidjela bih sa porodicom šta oni kažu - riječi su lijepe manekenke.

View this post on Instagram

@abcmodelsmanagement 📷 @fotosunjic

A post shared by Dajana Veris (@dajanaveris) on

Svi njeni planovi vezani su za modeling.

- Dogovaram odlazak na rad u inozemstvo. Dobila sam ponudu za tri svjetska takmičenja i trenutno razmatram najbolju opciju. Imam, također, poziv da radim i katalog za kupaće kostime te se radujem pozivu za Nivea BH Fashion Week u trećem mjesecu - zaključuje Dajana Veriš.

View this post on Instagram

@jjatic @missbihformissworld @abcmodelsmanagement

A post shared by Dajana Veris (@dajanaveris) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.