LJEPOTICE

Srbijanka preotela Hrvatici titulu najljepše košarkašice svijeta pa joj poslala poruku

Nedavno potpisala ugovor za klub u regionalnoj ligi u Australiji

Jelena Todorović: Zanosna košarkašica iz Srbije. Instagram

Avaz.ba

14.2.2020

Nakon što su srbijanski portali prije nekoliko dana predstavili Jelenu Todorović kao nasljednicu Hrvatice Antonije Mišure na vrhu liste najljepših košarkašica na svijetu, Srbijanka je odlučila da o tome progovori javno.


- Prije nekoliko dana, gledala sam film prije spavanje kad mi je odjednom telefon počeo zvoniti non-stop. Svi mi šalju poruke i čestitaju na nekoj “pobjedi”, meni ništa nije jasno pa sam pročitala da ste me proglasili najljepšom košarkašicom. Hvala na tome. Bilo mi je prvo smiješno, jer nisam sebe nikad tako gledala, uvijek sam igrala basket na ulici i bila jedan od “dječaka”. Mislim da na terenu to uopće nije važno, ali sam uvijek dobivala tu ekstra, malu pažnju - rekla je Todorović za Telegraf.rs.


Dodala je kako nikad nije upoznala Mišuru.

- Antonija je stvarno lijepa kao anđeo i super košarkašica, uvijek volim kad vidim lijepu i uspješnu ženu. Nismo se nikad upoznale, jer je nekoliko generacija ispred mene, ali ko zna, možda nekad zaigramo u istom timu. Svakako sam pratila njenu karijeru, mislim da je na terenu i izvan njega super primjer za djevojčice koje se žele baviti ovim sportom. Volim kad žene podržavaju druge žene, mislim da je to nešto najmoćnije na svijetu - kazala je zanosna Srbijanka.

Nakon što je objavljena priča o njoj, porasla joj je popularnost na društvenim mrežama.

- Najviše volim kad mi djevojke koje me prate na društvenim mrežama, daju kompliment ili mi pošalju lijepu poruku. Mislim da je to vrednije od milion muških komplimenata - poručila je Jelena, koja je nedavno potpisala ugovor za klub u regionalnoj ligi u Australiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.