GODINE NISU MJERILO

Ima 28 godina i najstarija je "Miss Universe": Ko je Raboni Gabriel?

Voljela bih vidjeti pomjeranje granice dobi jer imam 28 godina, a to je najstarija dob za takmičenje

Ušla u historiju najstarije "Miss Universe". AP

N. V.

15.1.2023

Nova "Miss Universe" je Amerikanka Raboni (R'Bonney) Gabriel, ona je model i modna dizajnerica, a dizajn je diplomirala u Teksasu. Sjajna je i šnajderica.

Nova Miss rođena je u Houstonu 1994. godine, uskoro puni 29 i najstarija je Miss Universe u historiji. Raboni je ušla u historiju i u decembru 2021. kao prva Amerikanka filipinskog porijekla koja je osvojila titulu Miss Texas USA.


- Moj se tata preselio u Ameriku s Filipina uz stipendiju za fakultet i s oko 20 dolara u džepu. U Teksasu je upoznao moju mamu, seosku ženu iz Beaumonta. Ja sam vrlo ponosna filipinska Teksašanka", kaže Raboni.

Takmičenje je održano u New Orleansu, a za krunu su se takmičile 84 žene iz cijelog svijeta.

Miss Universe je nedavno napravila razvojnu promjenu dopuštajući majkama i udatim ženama da se takmiče ove godine. Koju biste drugu promjenu željeli vidjeti i zašto?


Gabriel je tom prilikom odgovorila kako se nada da će organizatori takmičenja povećati dobnu granicu kandidata - prenosi Index.hr

- Što se mene tiče, voljela bih vidjeti pomjeranje granice dobi jer imam 28 godina, a to je najstarija dob za takmičenje. I mislim da je to lijepa stvar. Moj omiljeni citat je "ako ne sada, onda kada?". Jer kao žena, vjerujem da nas godine ne definišu. Nije sutra, nije jučer, ali je sada. Vrijeme je sad - rekla je "Miss Universe".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.