MANEKENKE

S 13 je prvi put otišla pod nož, a danas glasi za jednu od najljepših žena

Manekenka Alesandra Ambrosio još je s 13 imala prvu operaciju, a danas je često prozivaju zbog izgleda

Alesandra Ambrosio. Instagram

M. Z.

14.7.2023

Manekenka Alesandra Ambrosio (Alessandra) i dan-danas je na vrhu lista najljepših žena, iako se nedavno ''penzionisala'' kada je u pitanju modeling.

Bezbroj naslovnica

No, iako je krasila bezbroj naslovnica prestižnih časopisa poput ''Voguea'' i ''Ellea'' te nosila revije najvećih dizajnera, još postoje oni koji smatraju da nije dovoljno lijepa da bi bila supermodel.


Svaki put kad njene paparaci fotografije osvanu na društvenim mrežama, mnogi se u komentarima zapitaju kako je upravo ona jedna od najljepših žena na svijetu.

S obzirom na to da je bila zaštitno lice ''Victoria's Secreta'' i da su njihove kampanje jako fotošopirane, mnogi su ogorčeni zbog njenih fotografija s Instagrama koje izgledaju potpuno drugačije od onoga kako izgleda uživo. Brazilku često u komentarima prozivaju da ima ''ravnu, opuštenu stražnjicu'', ''bez struka'' i slično.


Nedavno se doznalo da je Alesandra prvu estetsku korekciju napravila s 13 godina, što je mnogima dalo za pravo da misle - gdje je jedna operacija, korekcija je sigurno više. No, istina je da je Alesandra imala samo jednu estetsku operaciju, a sve ostalo je dar majke prirode.

Slavna ljepotica

Naime, slavna ljepotica imala je veliki kompleks oko svojih ušiju koje su bile klempave. Zbog tog se problema s 13 godina odlučila podvrgnuti plastičnoj operaciji, no sve nije prošlo kako treba, a Alesandra je imala niz zdravstvenih komplikacija.

-Kako sam oduvijek znala da želim biti manekenka, odlučila sam operirati klempave uši kada sam imala 13 godina. U mom gradu postojao je samo jedan ljekar koji je samo jednoj osobi prije mene napravio takvu operaciju. Osjećala sam se kao da mi je neko odsjekao uši. Estetska hirurgija danas me izluđuje - rekla je slavna manekenka za Story.

Upravo zbog toga, lijepa manekenka nikada se nije odlučila ni za jednu estetsku operaciju, što je čini jednom od rijetkih ljepotica sa svjetske javne scene koje se mogu pohvaliti potpuno prirodnom ljepotom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.