"GOLA ISTINA"

Zvao me je svojom ljubavnicom: Ovo je otac Nives Celzijus kojeg je optužila za zlostavljanje

Radi se o Spasi Čankoviću, poznatom modnom novinaru iz osamdesetih godina, koji je kasnije promijenio svoje ime u Anej Sam

Nives Celzijus. Instagram

Dž. H. M.

15.9.2023

Na Instagram profilu spisateljice, glumice, muzičarke i influenserke Nives Celzijus prije su se mogli vidjeti trenuci s njenom kćerkom Taišom, koju je dobila u braku s fudbalerom Dinom Drpićem, njenom sestrom Mateom Zeljković i majkom Mirom Zeljković. Međutim, malo je poznato ko je njen otac i kako on izgleda.

Naime, radi se o Spasi Čankoviću, poznatom modnom novinaru iz osamdesetih godina, koji je kasnije promijenio svoje ime u Anej Sam i danas živi u Ljubljani, gdje se bavi pisanjem, piše “Večernji”.

Inače, roditelji Nives Celzijus su se rastali prije nego što se ona rodila, a saznao je da ima kćerku Nives kada je imala 18 mjeseci. Njeno djetinjstvo obilježeno je traumama, a o svemu tome je otvoreno govorila u svojoj autobiografiji “Gola istina”, koja je 2008. godine postala najprodavanija knjiga u Hrvatskoj.

U svojoj knjizi, Nives je iznijela teške optužbe, da ju je njen otac seksualno uznemiravao dok je bila desetogodišnja djevojčica. Takođe je tvrdila da ju je tada već predstavljao svojim prijateljima kao svoju ljubavnicu.

Tokom svojeg odrastanja, Nives se s ocem sretala tek povremeno, jer je, kako je priznala, osjećala prezir prema njemu. Takođe ga krivi za drugu traumu u svom životu, tvrdeći da su je njeni vršnjaci tokom rata zlostavljali i ponižavali zbog njegovog prezimena.

S druge strane, njen otac je tvrdio da se udaljio od Nives i njene majke nakon jedne ozbiljne svađe, te ih nije viđao nekoliko godina. Međutim, ponovo se s njima povezao kada je vidio Nives u jednoj televizijskoj reklami.

Uz to, Anej Sam izrazio je nezadovoljstvo prema Miri Zeljković, optužujući je da je od najranijih godina pripremala Nives za karijeru starlete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.