KONKURENCIJA IVANI KNOLL

Ova zanosna crnka s tribina bodri Albaniju: Komentirala je i "Vatrene" uoči utakmice

Sportska voditeljica i novinarka Eva Murati

Eva Murati. Instagram

E. Ag.

19.6.2024

Atraktivna sportska novinarka Eva Murati već je podržala reprezentaciju Albanije protiv Italije, a danas će na Volksparkstadionu u Hamburgu navijati kontra Hrvatske, o kojoj inače ima samo riječi hvale.

Odbrojava se do početka druge utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Protivnik izabranicima Zlatka Dalića biti će reprezentacija Albanije. Na tribinama stadiona u Hamburgu očekuje se velika podrška pripadnika obje države, a Albanci će na svojoj strani imati atraktivnu sportsku voditeljicu i novinarku Evu Murati (29).

Lijepa Eva uživo je posmatrala poraz svoje reprezentacije protiv Italije i pritom je na sebi nosila albanski dres te široko razvila šal u znak podrške nacionalnoj momčadi. Fotografijom se pohvalila na svom Instagram profilu, na kojem je prati gotovo milion ljudi. Prije nekoliko dana Murati je u intervjuu za 24sata najavila današnju utakmicu i otkrila svoje mišljenje o Hrvatskoj.


- Gledala sam utakmicu Hrvatske i Španije. Vidjelo se dosta slabih tačaka reprezentacije Hrvatske, ali Hrvatska je vrlo iskusna zemlja koju karakterizira stabilnost i sigurnost u igri. Samo treba spomenuti Luku Modrića je dovoljno. Ja ga pratim osam godina i to je fantastičan igrač, ali je i veliki lider na terenu te izvan njega. Uz njega, tu je najskuplji stoper na svijetu, ali tu je i Kovačić. Fantastična ekipa - dala je iscrpnu analizu „Vatrenih“ 29-godišnja Eva.

Inače, atraktivna Albanka na tamošnjoj televiziji već osam godina vodi specijaliziranu emisiju nogometne Lige prvaka. Bivša učesnica takmičenja za Miss Universe kao 18-godišnjakinja se počela baviti novinarskim poslom i jedan je od razloga zašto Albanci ne skidaju oči s malih ekrana, ma ko igrao...

Kako i sama navodi na društvenim mrežama: Ona je 'champions girl', a, zahvaljujući njoj, Tring Sport je postala jedna od najgledanijih sportskih emisija u Albaniji. Osim voditeljskim poslom, Eva se bavi i glumom. Učestvovala je u nekolicini filmova i pozorišnih predstava, piše Večernji list.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.