MUZIKA

Promocija duplog albuma “Sarajevo Big Banda i prijatelja” u Domu mladih 3. februara

N. Aj.

1.2.2018

“Sarajevo Big Band i prijatelji” ove subote promovirat će dupli album na kojem su svoje mjesto pronašli neki od najvećih hitova sarajevske pop-rok škole, ali u novom ruhu. Pjesme Elvisa J. Kurtovića, “Crvene jabuke”, “Plavog orkestra”, “Zabranjenog pušenja” te grupe “Letu štuke” bit će prdestavljene u novim vokalnim i instrumentalnim aranžmanima Nenada Tešića i Bojana Anđića. 

Ovaj album, ujedno i prvi studijski album u novom sastavu “Sarajevo Big Banda”, a kao vokalni solisti pojavljuju se Saša Lošić Loša, Tajfun Kesgin (Tayfun), Sejo Sexon, Dražen Žerić Žera i Dino Šaran. Pod dirigentskom palicom Josipa Katavića na albumu gostuje Kamerni mješoviti hor „Lola“ iz Sarajeva.

- Imao sam čast učiti od najboljih, a jedan od njih je svakako pokojni Esad Arnautalić koji mi je u nasljeđe ostavio brigu za naše, domaće. Kroz njegov rad i autorski doprinos zabavnoj muzici iznikle su generacije vrhunskih autora i izvođača. Tako i mi u “Sarajevo Big Bandu” pokušavamo da pratimo grupu autora kroz projekat “Sarajevo Big Band i prijatelji”. Naš orkestar doživljavam kao servis autorima, i trebao bi im biti na raspolaganju u budućnosti. Žera nam je nedavno rekao jednu notornu istinu "Ako vaš orkestar hoće da svira domaću muziku imate materijala da svirate 100 godina“. I evo, mi smo ga poslušali - kaže Marin Gradac, jedan od osnivača benda.

Dodaje da je album sniman u studijima u BiH, Londonu, Hrvatskoj, Holandiji i Austriji.

Ulaz je slobodan, a nakon promocije kompletan materijal bit će dostupan za besplatan download putem web stranice “Sarajevo Big Banda”.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.