MUZIKA

Grupa ''Komuna'' novu pjesmu snimila s dječijim horom ''RocHoir'' iz Beograda

Avaz.ba
31.05.2018 17:13

Grupa ''Komuna'' privodi kraju rad na četvrtom singlu ''Faraoni''.

Na novoj pjesmi gost benda je sjajni dječiji pjevački hor iz Beograda ''RocHoir'', koji djeluje pod dirigentskom palicom Jovane Obradović, a poznat je i jedinstven po tome što izvodi klasike svjetskih i domaćih rock, hard rok i hevi metal bendova.

U impresivnoj pulskoj Areni, u režiji Dalibora Mrdića i ''Invenio filmsa'', ''Komuna'' je snimila završne kadrove spota koji će pratiti singl ''Faraoni'', dok je dio spota u kojem su akteri frontmen benda Mirko Šenkovski Geronimo i ''RockHoir'' sniman u Beogradu, na prelijepom Kalemegdanu.

- Nakon predaha s prošlim singlom ''Utjeha'' nešto lakšeg tematskog sadržaja, ''Komuna'' u novoj pjesmi donosi ponovo jednu intrigantnu temu, a djeca šalju snažnu poruku odraslima. Premijera ''Faraona'' se očekuje u prvoj polovini juna, a snimanje albuma je ušlo u završnu fazu i do kraja godine bi trebao ugledati svjetlo dana - kaže Mirko Šenkovski Geronimo.

Do premijere pjesme ''Faraoni'' prisjetimo se prethodnog singla ''Komune'' ''Utjeha'', koja će, nažalost, ostati upamćena po tome jer je glavni glumac u spotu, motociklista Robert Grabarević tragično nastradao u nesreći vraćajući se s moto-susreta u Orašju.

NA VRH