RAZGOVOR

Kovačević: Zetra je za mene poseban izazov

Koncert najavljen za 22. decembar

Kovačević: Pripremamo iznenađenje. Arhiva "Avaza"

Piše: E. BAKIĆ

13.9.2018


Srbijanski pjevač Saša Kovačević 22. decembra održat će veliki koncert u sarajevskoj dvorani Zetra. Ovu vijest za „Dnevni avaz“ potvrdio je i Kovačević kada smo ga jučer pozvali u njegov beogradski dom.

Istakao je da se mnogo raduje susretu s bh. publikom, posebno zbog toga što je u pitanju velika dvorana kao što je Zetra.

Godina i po

- U suštini svaki koncert mi je izazov, ali Zetra je poseban, pogotovo zbog toga što je to moj prvi veliki nastup u BiH, i presretan sam što je došlo vrijeme da se desi. Oko godinu i po traje ta priča oko velikog nastupa u bh. prijestonici, ali eto do sada nismo uspjeli da realiziramo. Desit će se uoči novogodišnjih praznika pa je dodatni povod da napravimo spektakl – pojašnjava Kovačević.

Da ga publika u našoj zemlji voli, svjedoče krcati klubovi u kojima pjeva.

- Mnogo volim publiku u Bosni i radujem se svakom nastupu, bilo u kojem gradu da pjevam. Jednostavno, osjeti se ta dobra komunikacija između nas, zato im ovim putem poručujem da jedva čekam da se vidimo i družimo. Vjerujem da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta i da će energija i emocije biti prisutni kako na bini tako i kod publike – govori pjevač.

Moja perfekcija

Već od naredne sedmice počinju s pripremam i osmišljavanjem scene, repertoara, a bit će i iznenađenja.

- Brat Rade i ja se trudimo da napravimo nešto drugačije i da ostavimo prepoznatljiv pečat i stil. Zato neka fanovi znaju da će i ovaj put na sceni biti nešto novo. Sigurno je to da će moja perfekcija i ovaj put doći do izražaja, jer šta god da počnem raditi idem u krajnost i dajem se sto posto, pa će i ovaj put biti tako – iskren je Saša. 

 Uskoro pred matičarem?

Iako rijetko priča o privatnom životu, Kovačević je prokomentirao i svoju vezu s nekadašnjom misicom Zoranom Tasovac.

- Mislim da je privatni život tema koju trebam čuvati za sebe. Ali, eto, Zorana je definitivno djevojka koju mnogo volim i mislim da treba naći pravi način i trenutak pa se odlučiti za zajednički život. Ne bježim od toga, ali nisam konkretno sada, u ovom periodu, razmišljao pretjerano o vjeridbi. Ali, svakako, ne vidim razlog zašto se to ne bi uskoro i desilo – pojašnjava Kovačević.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.