LEGENDA

Džoni Štulić objavio album "Krivo srastanje" na YouTubeu

Muzika.hr

25.9.2018

Na ličnom YouTube profilu Džonija (Johnny) Štulića u cijelosti je objavljen Azrin album “Krivo srastanje“.

Objava je oduševila brojne poklonike Štulićeva lika i djela, kao uostalom i bilo koja snimka ekskluzivno objavljena na njegovom kanalu.

“Krivo srastanje” predstavlja istinski štulićevski bunt. Otvara pjesma “3N” s legendarnim stihom “Zbog čega primatima nikad ne isključuju elektriku”, a zatvara “Flash”, koju neki smatraju Azrinom najboljom pjesmom. U YouTube izdanje je uključen i instrumental pjesme “Zvira voda”.

Riječ je o šestom studijskom albumu Azre snimljenom u formaciji Štulić-Leiner-Kipp, a to je i prvo izdanje bez basista Miše Hrnjaka. Album je među fanovima poznat kao ‘ono izdanje koje je teško naći na torrentima’.

Jedinstven je širokim spektrom zvuka koji po prvi put inkorporira elemente funka i soula, ali i temama koje obrađuje. Štulićeva kritika sustava po mnogima je vrhunac doživjela upravo na “Krivom srastanju”, gdje se refleksija društvene, političke i moralne dekadencije jasno ocrtava kroz stihove koji su bili kritizirani kao “nerazumljivi”. Naslovnica albuma je crno-bijela ilustracija koja prikazuje izlazak radnika iz tvornice.

Snimka je u dva dana skupila 20 hiljada pregleda na YouTubeu i dvjestotinjak komentara novovalnih zanesenjaka koji mu poručuju: “Ne vraćaj se, Džoni!”

Poznato je da Džoni ‘skida’ svoje pjesme s društvenih mreža i zabranjuje njihovu javnu distribuciju. Na ličnom kanalu je objavio tri kompilacije pod nazivom “Filigranska Azra”, a ponekad iznenadi i rijetkim obradama i live izvedbama do kojih je teško doći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.