MUZIKA Rasprodan koncert u kultnoj dvorani "The Pageant"

Vrhunskim koncertom u Sent Luisu Dino Merlin završio sjevernoameričku turneju

Bio je to njegov posljednji od ukupno šest koncerata na turneji

Avaz.ba

Dino Merlin se rasprodanim koncertom u kultnoj dvorani "The Pageant" u Sent Luisu sinoć oprostio od svoje publike u Sjevernoj Americi. Bio je to posljednji od ukupno šest koncerata koliko ih je održao u okviru sjevernoameričke turneje u ovoj godini: Toronto (21.9), Njujork (22. i 23.9), Čikago (27. i 28.9) i Sent Luis (29.9), a show “Hotel Nacional” izazvao je ovacije u svim gradovima koje je posjetio u protekle dvije sedmice.

"The Pageant" prati reputacija vrhunske koncertne dvorane sa izvanrednom akustikom i važi za jednu od najboljih lokacija za održavanje koncerata u SAD. Dino Merlin je iz bekstejdža dvorane na društvenim mrežama objavio fotografiju zida koji krase fotografije poznatih muzičkih imena koja su tu nastupala prije njega među kojima su Bob Dilan (Bob Dylan), Pet Šhop Bojs (Pet Shop Boys), Čak Beri (Chuck Berry), Fo Fajters (Foo Fighters), Ed Širan (Sheeran), ali i Sting koji tu ponovo nastupa samo dva dana poslije Merlina. 

Nakon iznimno uspješnih koncerata ovaj umjetnik se vraća na naš kontinent gdje ga do kraja godine čeka još nekoliko koncerata u okviru turneje "Hotel Nacional", koja ove godine završava svoj put oko svijeta. Publika u Njemačkoj aktuelnu turneju dočekuje po prvi put u Maincu već 6. oktobra, a iz Merlinovog menadžmenta najavljeno je da će uskoro biti objavljeni datumi još nekoliko koncerata u Evropi .

Više o temi Dino Merlin

NA VRH

Podijeli članak na