SJEĆANJE

Neno Murić objavio spot za pjesmu "Ti si ono najbolje" u čast Toši Proeskom

Kao i brojne druge ličnosti, na današnji dan se prisjetio makedonskog muzičara

Neno Murić. Arhiv

Piše: Emina ŠEHALIĆ

16.10.2018

Popularni pjevač Neno Murić objavio je dugoočekivani spot za pjesmu "Ti si ono najbolje".

Numera je nastala prije nekoliko godina, a tekst je napisao pjevač inspiriran tragičnim gubitkom velikog umjetnika i prijatelja Toše Proeskog. Simbolično, spot je ugledao svjetlo dana na dan godišnjice smrti makedonskog pjevača.

Neno Murić, kao i brojne druge ličnosti, danas se prisjetio tužne nesreće, koja je prije 11 godina odnijela život mladog umjetnika.

- Ova pjesma nastala je kao produkt velike tuge koja je zavladala "univerzumom" nakon njegovog odlaska. Posvećena je svima koji su ga voljeli i koji ga i danas vole i poštuju, možda čak više nego kada je bio među nama. Tekst je napisan srcem, muzika je inspirirana najboljim pjevačem i čovjekom Tošom Proeskim, kojeg smo poznavali - ističe Neno. 

Muziku za "Ti si ono najbolje" uradio je Azur Jahić, tekst je napisao sam Neno, dok ga je autorski oblikovao Safet Hadžimusić.

- Nakon njegove smrti napisao sam tekst i on je čekao svoje vrijeme. Tek ga je prije dvije godine muzički oblikovao moj prijatelj Azur Jahić. Spot je snimljen u režiji Safeta Hadžimusića. Pjesma je, kao i spot, vrlo emotivna. Njime dominira čežnja i patnja koju dočaravam ekspresijom lica, u polumraku svoje sobe - ispričao je Neno Murić za "Avaz" u jednom od prethodnih razgovora.

Spot za pjesmu "Ti si ono najbolje" možete pogledati u nastavku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.