KONCERTI

„Klezmerson“ iz Meksika stiže na Jazz Fest

U Sarajevu će održati dva nastupa u subotu, 3. novembra, predstavljajući svoja dva albuma

„Klezmerson“: Osnovani 2003. godine

E.S.

23.10.2018

Šesteročlani ansambl „Klezmerson“ na ovogodišnji 22. Jazz Fest Sarajevo dolazi iz Meksika, gdje su osnovani 2003. godine, kada je violinista Benjamin Švarc (Shwartz) odlučio eksperimentirati muzikom koja objedinjuje tradicionalni i savremeni zvuk.

Rezultat je nova i svježa muzika koja melodije i ritmove iz istočnoevropske jevrejske muzičke tradicije kombinira s romskim, srednjoevropskim i meksičkim. Pri tome snažno su prisutni elementi roka, hip-hopa, elektronike, fanka uz obilje džez improvizacija.

„Klezmerson“ je do sada objavio šest albuma, posljednji „Tiferet“ objavljen je za njujorški „Tzadik“. U Sarajevu će održati dva nastupa u subotu, 3. novembra, predstavljajući svoja dva albuma.

Prvi koncert imat će u okviru programa „The Book of Angels Special“ u Sarajevskom ratnom teatru, kada će nastupiti u 15 sati zajedno s još tri ansambla „Angels Quartet“, „Banquet of the Spirits“ i „Secret Chiefs 3“, dok će istu večer u 22.30 sati nastupiti u okviru „The Book Beriah Marathona“, uz „Gnostic Trio“ i ansambl „Zion 80“.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.