ŽIVOT

Hrvatska pjevačica se liječila od alkoholizma, a sada se vratila u Indiju i donijela važnu odluku

Avaz.ba

16.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Hrvatska pjevačica koja je popularnost stekla devedesetih godina, poznata po duetu s Dinom Merlinom, Ivana Banfić nedavno je ponovo otputovala u Indiju, gdje je bila i 2008. godine poslije liječenja od alkoholizma.

Ivani nije prvi put da boravi u Indiji. Tamo je već bila prije više od deset godina, i to s tadašnjim dečkom, a današnjim suprugom. Prije toga, tačnije 2005. godine, prijavila se na kliniku za odvikavanje od zavisnosti jer se predala alkoholu. A sve to uslijedilo je poslije kraha braka u kome je bila sa menadžerom Robetrom Magićem, koji je trajao dvanaest godina.

Ivana je danas sretna i ponovo udata, a sa svojim suprugom Krunom Ladišićem, koji ju je u Indiji i zaprosio, otputovala je na ovo za nju čarobno mjesto još u decembru. Tamo je sada donijela i važnu odluku da postane vegan.

- U šetnjici i razgovoru s mladim bikonjom. Tu su kravice slobodne i žive u prirodi. Mirne su i mazne. Toliko su nježne i smirene. Totalno drugačije od onih naših nesretnih zatvorenih u štale. S pretužnim očima. Bila sam prisutna kada se jedan mladi par svađao i nešto je on vikao na nju. Jedna kravica se našla u blizini i blago je prišla mladiću gurnula ga od nje, kao da ga je upozorila da to ne radi. Par se nasmijao na to i svađa je prestala. Otišli su zagrljeni. Tu se u meni nešto prelomilo i odlučila sam da prestanem da jedem govedinu, svinjetinu i ostale sisare. Duboko mi se taj događaj dojmio - napisala je Ivana ispod fotografije.

U nastavku u galeriji pogledajte još fotografija ove hrvatske pjevačice kao i to kako je nekada, u trenutku najvećeg uspjeha, izgledala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.