HUMANA PJEVAČICA

Bijonse prikuplja novac za pomoć ugroženom stanovništvu Teksasa

Sve osobe pogođene posljedicama oluje pozvala je da se prijave na poseban link na kojem im je obećana uplata jednokratne pomoći u iznosu od 1.000 dolara

Bijonse Nouls. Agencije

L. K. P.

22.2.2021


Američka pjevačica Bijonse Nouls (Beyonce Knowles) udružila je snage s "Adidasom" i organizacijom "Bread of Life" da bi prikupila novac za pomoć stanovništvu Teksasa ugroženom zbog posljedica oluje koja je pogodila tu američku saveznu državu, piše "Deadline".

Pjevačica, koja je rođena u Hjustonu, preko Instagrama je pozvala svojih 165 miliona pratilaca da kroz njeno dobrotvorno udruženje BeyGOOD pomognu ugroženima.

Sve osobe pogođene posljedicama oluje pozvala je da se prijave na poseban link na kojem im je obećana uplata jednokratne pomoći u iznosu od 1.000 dolara.


No u prva 24 sata bilo je toliko podnositelja zahtjeva da se postupak privremeno morao obustaviti. Naime, prijave je na link udruženja u vrlo kratkom vremenu poslalo više od 130.000 ljudi, rekao je Bijonsin publicist za ABC13 Eyewitness News.


U međuvremenu su širom Sjedinjenih Država pokrenute brojne humanitarne akcije i dosad su prikupljene stotine hiljada dolara za pomoć ugroženima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.