ŠOK I NEVJERICA

Elektronski dvojac "Daft Punk" najavio kraj nakon 28 godina

Nakon što su na svom YouTube kanalu objavili video znakovito nazvan "Epilog", od njihove menadžerice došla je potvrda da se duo, poznat po tome što se odijeva u futuristička odijela s kacigama na glavi, razišao

Poznati francuski muzički duo "Daft Punk". Agencije

L. Karahmet - Pujagić

23.2.2021


Iako su posljednji studijski album "Random Access Memories" izdali davne 2013., poznati francuski muzički duo "Daft Punk" nikada nije spominjao prekid karijere, sve do sada.

Nakon što su na svom YouTube kanalu objavili video znakovito nazvan "Epilog", od njihove menadžerice došla je potvrda da se duo, poznat po tome što se odijeva u futuristička odijela s kacigama na glavi, razišao i to nakon 28 godina.

Naime, u videu kojeg je do sada vidjelo 500 hiljada ljudi, hodaju pustinjom dok se jedan od njih ne raznese bombom, nakon čega se pojavljuju godine njihovog djelovanja 1993. do 2021., a video završava pjesmom "Touch" s refrenom "Love is the Answer".


U 28 godina karijere postali su jedan od najutjecajnijih elektronskih bendova na muzičkoj sceni, a pjesme poput "Around the World" , "One More Time" ili "Human After All" njihovu slavu pronijeli su širom svijeta.


S posljednjim albumom "Random Access Memories" osvojili su pet Gremyja, a singl "Get Lucky" s gostom Farelom Vilijamsom (Pharell Williams) prodat je u milionskom tiražu te je bio na vrhu top lista u 32 zemlje. Osim toga, 2010. su snimili i soundtrack za Disneyev film "Tron: Legacy" koji je bio popularniji od samog filma.


Ovaj neobičan i vrlo uspješan muzički duo sa vojskom fanova većom od 14 miliona na svom YouTube kanalu odlazi u povijest, no ostaju pjesme, a mnogi se pitaju kako ovi talentirani Parižani danas izgledaju nakon što su više od dva desetljeća svoja lica skrivali iza kaciga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.