SLAVNA PJEVAČICA

Tejlor Svift na novom albumu spominje bivše, ali i svoju slavnu neprijateljicu: Iznenadit ćete se

Album je odmah po izlasku podigao veliku prašinu

Svift pjeva o bivšima. Instagram

Z. K.

21.4.2024

Tejlor Svift (Taylor Swift) objavila je novi album „The Tortured Poets Department“, koji je odmah po izlasku podigao veliku prašinu, pogotovo jer pjevačica na njemu govori o nekim svojim bivšim partnerima.

„The Sun“ je izbrojio da se Svift do sada u svojim pjesmama na prethodnim albumima obračunala s 14 bivših dečkiju, a na novom albumu na tapetu su se, prema mišljenju fanova, našli Matty Healy i Joe Alwyn, ali i Kim Kardashian.

Gorki rastanak

Svift je s britanskim glumcem Joeom Alwynom bila u vezi šest godina, a prekinuli su na proljeće 2023. Pop zvijezda je glumca, prema mišljenju fanova, opjevala u pjesmi So Long, London za koju smatraju da opisuje njen gorki rastanak od Alwyna, s obzirom na to da pjesma opisuje kraj dugogodišnje veze.

- Vidjela sam u mislima svjetla trajekta kroz maglu / Ostala sam smirena i nosila težinu rascjepa / Privukla sam ga čvršće svaki put kad je odmicao - pjeva Tejlor, vjerojatno aludirajući na to da se Alwyn distancirao u njihovoj vezi nakon što se ona preselila s njim u njegov dom u Hampstead Heathu u sjevernom Londonu.

Upravo zbog tih stihova njeni obožavatelji pohrlili su na društvene mreže i bombardirali britanskog glumca brutalnim komentarima o njihovoj vezi, zbog čega je Alwyn morao isključiti komentare na svom Instagramu. Međutim, to nije spriječilo njene fanove da odu na X, gdje su podijelili svoja razmišljanja o njihovom prekidu.

U pjesmi The Smallest Man Who Ever Lived, fanovi smatraju, Swift je "napala" svog bivšeg dečka Mattyja Healyja. Mnoge je iznenadila ova aluzija na kratku vezu od dva mjeseca prošle godine koju je Tejlor imala s Mattyjem nakon prekida s Joeom Alwynom.

Poslala poruku

- Pokušao si kupiti neke tablete od prijatelja mojih prijatelja / Ali oni su te samo ignorirali / Sada znaš kakav je to osjećaj - pjeva Tejlor u The Smallest Man Who Ever Lived, a obožavatelji su to shvatili kao referencu na Healyja.

Fanovi Tejlor Svift uvjereni su da je pjevačica poslala i poruku dugogodišnjoj neprijateljici Kim Kardašian u pjesmi thanK you aIMee. Naime, sam naslov pjesme krije ime Kim, posebno istaknutim velikim slovima u naslovu.

Pjesma govori o naizgled izmišljenoj svađi koju je Svift imala sa ženom imena Aimee iz svog rodnog grada. U pjesmi Swift opisuje Aimee kao bullyja kojeg su ljudi na kraju slavili i podržavali. "All that time you were throwing' punches, I was buildin' somethin'", pjeva Swift u pjesmi. Odnosno ukratko - dok si me ti pokušavala srušiti, ja sam gradila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.