PODNESEN ZAHTJEV

Britni Spirs ponovo na sudu s ocem, traži ukidanje starateljstva

Džejmi Spirs je bio staratelj pjevačice kao i njene imovine od 2008. godine

L. K. P.

Spirs: Nastavlja borbu

Foto: Agencije


Advokat Britni Spirs (Britney Spears) traži od suca koji je nadležan u sporu oko starateljstva da ukloni njenog oca Džejmija Spirsa (Jamie) kao zakonskog staratelja pjevačice te da ga trajno zamijeni Džodi Montgomeri (Jodi Montgomery).

Zahtjev je stigao u obliku peticije koju je advokat Samuel D. Ingam (Ingham III) podnio u utorak navečer na Višem sudu u Los Anđelesu.

Džejmi Spirs je bio staratelj pjevačice kao i njene imovine od 2008. godine, a Montgomeri je imala privremeno starateljstvo nad pjevačicom otkako je otac odstupio sa pozicije zbog zdravstvenih problema u septembru 2019. godine.

  • Džejmi i Britni Spirs

    Džejmi i Britni Spirs

    Foto: Agencije


Kako CNN navodi u prijavi na sudu stoji da se advokat poziva na odluku donesenu 10. oktobra 2014. kojom se utvrđuje da Britni Spirs "nije sposobna da pristane na bilo koji oblik liječenja" kao razlog zašto bi Montgomeri trebala preuzeti potpunu nadležnost nad pjevačicom i njenom imovinom.

U prijavi se traži da Montgomeri, pored uvida u pjevačicinmedicinski karton, ima mogućnost "regulisati i ograničavati posjete pjevačici na bilo koji način", osim sastanka s Ingamom. Također se traži da Montgomeri može odrediti tjelohranitelje i osobe koje će brinuti o pjevačici.

Ingam je prvi put podnio zahtjev za službeno uklanjanje Džejmija Spirsa kao staratelja prošlog augusta. Međutim, Spirs je zadržao nadležnost nad kćerkinom imovinom, ali u saradnji sa privatnom firmom "Bessemer Trust" koju je odredio sud.

Interes za starateljstvo i poziciju pjevačice pojačao se nakon dokumentarca New York Timesa "Framing Britney Spears" koji je objavljen u februaru ove godine. Brojne poznate osobe i njeni fanovi zalagali su se za Spirs na društvenim mrežama koristeći hešteg #FreeBritney.

Više o temi Britney Spears

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na