IAKO JOJ NIJE STARATELJ

Otac Britni Spirs traži da mu plati advokate i sudske troškove

Njegova peticija nije samo pravno neutemeljena, već je i odvratna, izjavio je pjevačicin advokat

Britni Spirs. Agencije

L. K. P.

23.12.2021

Otac Britni Spirs (Britney Spears) ima još jedan zahtjev. Džejmi Spirs (Jamie) traži od svoje kćerke da nastavi da plaća njegove sudske troškove, uprkos tome što mu je u septembru oduzeto starteljstvo.

U peticiji na 27 stranica koju je dobio “ET”, Džejmi traži od suda „potvrdu, ovlašćenje i uputstvo“ za Britninu isplatu advokatima koji „učestvuju u postupcima u vezi sa Džejmijevim tekućim fiducijarnim obavezama u vezi sa likvidacijom starateljstva”.

U dokumentima se takođe navodi: „Brzo plaćanje na račun Džejmijevih advokatskih honorara je neophodno kako bi se osiguralo da se konzervatorstvo može brzo i efikasno okončati kako bi se omogućilo Britni da preuzme kontrolu nad svojim životom kako ona i Džejmi žele.”

Britnin advokat, Metju Rozengart (Matthew Rosengart), odgovorio je na zahtjev izjavom u kojoj je kritikovao Britninog oca.

Džejmi i Britni Spirs. Agencije

-Gospodin Spirs je uzeo mnogo miliona dolara od Britni kao konzervator, dok je svojim advokatima platio više miliona, sve od Britninog rada i teško zarađenog novca. Konzervatorstvo je prekinuto, a gospodin Spirs je sramotno suspendovan. U ovim okolnostima, njegova peticija nije samo pravno neutemeljena, već je i odvratna. Britni je oštro svjedočila o bolu koji joj je nanio njen otac, a to samo doprinosi tome. To ne radi otac koji voli svoju kćerku, naveo je on.

U septembru je Džejmi suspendovan kao pjevačicin staratelj. Dva mjeseca kasnije, četrdesetogodišnjoj pjevačici je došla još jedna pobjeda na sudu, pošto je konzervatorsko djelo prekinuto poslije 13 godina.

Ranije ovog mjeseca, sudija Brenda Peni (Penny) presudila je da je Britni slobodna da sama vodi posao i upravlja svojim finansijama.

-Sud dalje nalaže da Britni Spirs ima mogućnost da sređuje dokumente o poslovanju u svoje ime i da je poništen svaki prethodni nalog koji je ovaj sud donio u vezi sa ograničavanjem njene sposobnosti da potpiše dokumente o planu imovine, navodi se u odluci.

Britnin advokat je proslavio pobjedu u ime svoje klijentice, rekavši u izjavi:

“Sudija Peni je to još jednom priznala danas tako što je pokazala da ima sposobnost da radi šta god želi. Nije bilo iznenađenje čuti sudiju Peni da je to rekla, ali to je bila potvrda onoga što svi znamo na osnovu 12. novembra”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.