NIJE PLAĆALA POREZ

Šakiri prijeti zatvor

Pjevačica, poznata po hitovima poput "Waka Waka" i "Hips don't Lie", odbacuje krivnju

L. K. P.

Šakira: Kolumbijska pop zvijezda

Foto: Agencije


Kolumbijska pop zvijezda Šakira (Shakira) mogla bi se naći na optuženičkoj klupi nakon što je španski sudac ocijenio da vidi "dovoljno indicija" za suđenje planetarno popularnoj pjevačici zbog porezne prijevare, objavili su svjetski mediji.

Državno tužilaštvo u Barceloni optužuje 44-godišnju pjevačicu za neplaćanje ukupno 14.5 miliona eura poreza u Španiji između 2012. i 2014. godine.

Pjevačica, poznata po hitovima poput "Waka Waka" i "Hips don't Lie", odbacuje krivnju.

Ako se ne postigne izvansudska nagodba, Šakira bi mogla završiti na optuženičkoj klupi i u zatvoru, piše "La Vanguardia".

  • Šakira i Pike imaju dva sina

    Šakira i Pike imaju dva sina

    Foto: Agencije


Pozadina spora je pitanje gdje je Šakira bila dužna platiti porez u navedenom periodu. Državno tužilaštvo tvrdi da je pjevačica živjela u Španiji više od 183 dana, svake od tri sporne godine, zbog čega smatra da je trebala platiti porez na svoj ukupni prihod u Španiji.

Šakira pak ističe da je od 2012. do 2014. bila porezni obveznik Bahama, a ne Španije, i da je samo povremeno putovala u Španiju.

Šakira je u vezi s nogometašem Barcelone Žerarom Pikeom (Gerard Pique) već deset godina i imaju dvoje djece. Pjevačica tvrdi da je službeno u Španiji živjela od 2015..

Više o temi Shakira

LATINO ZVIJEZDA
Šakira najavila novu pjesmu
NA VRH

Podijeli članak na