SJAJNI BH. GITARISTA

Muris Varajić ekskluzivno za "Avaz": Snimam novi album s bubnjarom "Deep Purplea"

Gitarista i ostali svjetski muzičari nastupaju pod imenom „Ian Paice & Purpendicular (featuring Neil Murray)“

Varajić: Jedan od najboljih gitarista u BiH i regionu. Aida Kauković

Piše: L. Karahmet - Pujagić

5.1.2022

Jedan od najboljih gitarista u BiH i regionu Muris Varajić dobio je prošle godine ponudu o kojoj je mogao samo sanjati. Ian Pejs (Paice), čuveni muzičar i bubnjar kultne britanske grupe „Deep Purple“, poslao mu je pozivnicu da bude gitarista benda koji je osnovao s još nekoliko muzičara svjetskog glasa.

- Odradili smo deset koncerata, prvi je bio 21. novembra. Svirali smo u Švicarskoj, Francuskoj i Njemačkoj. Sada smo na pauzi, zato što su mjere zbog koronavirusa opet  pooštrene. Ostaje da sviramo u Belgiji, Engleskoj, Španiji, Italiji i Americi. Za nekih sedam dana ćemo znati ostale datume - izjavio je Varajić ekskluzivno za portal "Avaza".


Varajić: S Ianom sam svirao na 50. godišnjicu svjetskog hita „Smoke on the Water“ legendarnog „Deep Purplea“. Aida Kauković

Otkrio je da će se s ostalim članovima okupiti u Austriji uoči ljeta ili naljeto.

- Družit ćemo se i raditi u jednoj vikendici, gdje je i studio. Tu ćemo komponirati i snimiti album - dodao je gitarista.

Varajić i ostali svjetski muzičari nastupaju pod imenom „Ian Paice & Purpendicular (featuring Neil Murray)“.

- Zanimljivo je da nam se neplanski ubrzo pridružio i basista Nil Marej (Neil Murray). On je, zajedno s Pejsom i Dejvidom Kaverdejlom (David Coverdale), osnovao „Whitesnake“. Zbog toga sviramo još nekoliko pjesama od „Whitesnakea“, koje su oni zajedno komponirali i snimali dok su bili u „Whitesnakeu“. Posebno zadovoljstvo mi je bilo što sam imao priliku da sviram na 50. godišnjicu svjetskog hita „Smoke on the Water“ legendarnog „Deep Purplea“ s članom ove grupe Ianom Pejsom. To je bilo na jednom od pretposljednjih koncerata „Ian Paice & Purpendicular (featuring Neil Murray)“ - priznao je Varajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.