ZANIMLJIV PROJEKT

Solo karijera Stjepana Hausera: Spajam nespojivo

Nikada nisam gledao na muziku i na koncert, kao na nešto što je ekskluzivno za jednu vrstu publike, nego je svestranost moj cilj

Stjepan Hauser. Instagram

L. S. R.

27.2.2023

"Loš dečko" među instrumentalistima i jedan od članova 2Cellosa, Stejepan Hauser, koji sada nastupa kao Hauser, prošle godine je započeo svoju dugo očekivanu, prvu svjetsku solo turneju - "Rebel with a Cello", u okviru koje će 24. oktobra nastupiti i u beogradskoj Štark Areni.

Pored njega na bini će biti još 25 muzičara koji će izvođenju klasika, filmske i latino muzike dati potpuno novu dimenziju.

-Ja sam uvijek volio da spajam nespojivo, da sjedinim sve generacije, da bude sveopće slavllje. Nikada nisam gledao na muziku i na koncert, kao na nešto što je ekskluzivno za jednu vrstu publike, nego je svestranost moj cilj. A publika mora da postane buntovna. Ona je ogroman i bitan dio moga šoua, volim da osjetim taj povratni momenat, atmosferu, ljubav. Zapravo publika je uključena u nastup - izjavio je Hauser pred prvi solo koncert koji je održao u prepunoj Areni u Budimpešti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.