"RAMSAY HUNT" SINDROM

Džastin Biber pokazao kako mu izgleda lice nakon bolesti

Prošlog juna je kanadski pjevač otkrio da pati od ovog sindroma

Džastin Biber. Instagram

N. A.

17.3.2023

Pjevač Džastin Biber (Justin Bieber) obavijestio je svoje pratioce o svom oporavku nakon dijagnoze "Ramsay Hunt" sindroma.

Na svom Instagram profilu podijelio je video u kojem je mogao pomjerati obje strane lica, što nije mogao napraviti prošle godine.

"Sačekajte", napisao je svojim pratiteljima na Instagram profilu koji broji više od 281 miliona. U kratkom videozapisu Biber je pomjerao oči s jedne na drugu stranu, podizao obrve i smijao se.

Sindrom "Ramsay Hunt" karakterizira bolni osip u blizini uha, na licu ili na ustima. Manifestira se kada virus "varicella-zoster" inficira živac u glavi, a ponekad može uzrokovati paralizu lica.

Džastin Biber. Instagram

Prošlog juna je kanadski pjevač otkrio da pati od ovog sindroma. U to je vrijeme dvostruki dobitnik Gremija rekao da će oporavak potrajati i da će morati raditi razne vježbe za lice. Dijagnoza ga je natjerala da odgodi datume američke turneje "Justice World Tour".

- To je od ovog virusa koji napada živac u mom uhu i moje facijalne živce i izazvao je paralizu mog lica. Kao što vidite, ovo oko ne trepće. Ne mogu se smijati s ove strane lica, ova se nosnica neće pomaknuti. Potpuno mi je paralizirana ova strana lica - objasnio je u videu na Instagramu u junu.

- Kroz svu tu nelagodu našao sam utjehu u onome ko me stvorio i ko me poznaje. On poznaje najmračnije dijelove mene, za koje ne želim da iko zna, i neprestano me prima u svoje ruke pune ljubavi - rekao je Džastin misleći na Boga. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.