U SRIJEDU U SKENDERIJI

Sve je spremno za spektakl Brusa Dikinsona u Sarajevu

Brus se zaista raduje tom dolasku u Sarajevu, rekao mi je da je siguran da će koncert biti emotivan i veoma dobar, kaže producent Tomislav Kašljević

Dikinson: U Bukureštu otvorio evropsku i južnoameričku turneju. Društvene mreže

17.3.2023

Sarajevo raširenih ruku očekuje muzički spektakl "Jon Lord‘s Concerto for Group and Orchestra", koji je zakazan za srijedu, 22. marta, u 20 sati u dvorani Skenderija, u kojem je glavna zvijezda legendarni Brus Dikinson (Bruce Dickinson).

Sprema iznenađenje

Riječ je o sjajnom projektu "Jon Lord’s Concerto For Group And Orchestra", koji je jednim dijelom repertoar grupe "Deep Purplea", a drugi dio je komponirao i osmislio osnivač i klavijaturista benda Džon Lord (Jon). Publika u Sarajevu u srijedu će imati priliku prvi put vidjeti ovaj jedinstveni spoj rokenrola i klasike na čelu s frontmenom "Iron Maidena" Brusom Dikinsonom.

S legendarnim frontmenom "Iron Maidena" na bini će biti više od 70 muzičara, pratit će ga Zagrebačka filharmonija, a nastupit će i čitav niz legendarnih imena. Dirigent je Pol Man (Paul Mann).

Koncert će se sastojati iz dva dijela - svaki će trajati po 45 minuta, a dijelit će ih pauza od 20 minuta.

Dikinson će pjevati pet numera "Deep Purplea", svoje dvije kompozicije, a za bis se sprema iznenađenje.

Evropska i južnoamerička turneja ovog muzičkog projekta startala je u srijedu, 15. marta, u Bukureštu a na koncertu su uživali i Tomislav Kašljević, producent sarajevskog spektakla, zajedno sa kćerkom i desnom rukom Martinom Kašljević.

Druženje u hotelu

- Bio sam gost ljudi koji vode taj projekt, bio sam na koncertu i mogu reći da sam oduševljen. Prvi dio je klasičan, ustvari rok klasika, gdje do izražaja dolazi filharmonija. Manjim dijelom "old stars bend", a u drugom dijelu taj bend dominira i naravno Brus Dikinson. On izvodi sedam pjesama – dvije svoje i pet od „Deep Purplea“ – rekao je Kašljević za "Avaz".

Poslije koncerta uslijedilo je druženje u hotelu.

- Tom prilikom upoznao sam Brusa Dikinsona. Na mene je ostavio jak dojam jednostavnog čovjeka - dodaje Kašljević.

Naravno da je tema razgovora bila i Sarajevo.

- On se zaista raduje tom dolasku u Sarajevu. Ja neke stvari nisam ni znao. Rekao mi je da je dogovorio susret s gradonačelnicom Benjaminom Karić, istakao je da je siguran da će koncert biti emotivan i veoma dobar. Kao i njegov susret sa Sarajlijama - rekao nam je Kašljević, jedan od vodećih muzičkih producenata na ovim prostorima.

Martina Kašljević s dirigentom Polom Manom i Dikinsonom: Ništa se ne prepušta slučaju. Društvene mreže

Prodaja ulaznica

U prodaji je samo 2.800 ulaznica, a cijene se kreću od 89 do 139 KM.

- Na ovaj broj ulaznica smo se odlučili zbog ogromne produkcije. Bina je iznimno velika, jer će na njoj svirati čak 80 muzičara. Publici želim osigurati vrhunski ugođaj - kaže Kašljević.

Ulaznice se mogu nabaviti putem sistema kupikartu.ba te na blagajni na platou Skenderije, kao i na blagajni BKC-a.

Moja teza se potvrdila - što su veće zvijezde, puno su jednostavniji ljudi. Naravno, ako ih ne maltretiraš, govori Kašljević o Dikinsonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.