"AVAZ" OTKRIVA

Kako će izgledati spektakl Brusa Dikinsona u Sarajevu

Koncert će se sastojati iz dva dijela, sprema se iznenađenje

Brus Dikinson. AP

9.3.2023

Veliki interes vlada za koncert legendarnog Brusa Dikinsona (Bruce Dickinson) 22. marta u dvorani Skenderija u Sarajevu.

Bh. prijestonica će omiljenog Brusa Dikinsona ovog puta imati priliku vidjeti u drugom svjetlu - uz pratnju Zagrebačke filharmonije. Naime, projekt "Jon Lord’s Concerto for Group and Orchestra" jednim je dijelom repertoar grupe "Deep Purple", a drugim dijelom Džona Lorda (Jon), čuvenog osnivača i klavijaturiste ovog kultnog benda.

Šta će pjevati

Kako "Avaz" saznaje, koncert će se sastojati iz dva dijela - svaki će trajati po 45 minuta, a dijelit će ih pauza od 20 minuta.

Dikinson će pjevati pet numera "Deep Purplea", svoje dvije kompozicije, a za bis se sprema iznenađenje.

- Priprema se, zaista, istinski spektakl. Produkcija koncerta će biti impozantna, sama bina bit će dimenzija 20 puta 20 metara i doseći će čak polovinu dvorane - kaže za "Avaz" Tomislav Kašljević, producent koncerta.

Uzbuđen sam

Osim u Sarajevu, u sklopu nadolazeće turneje, sastav će nastupiti i 24. marta u Zagrebu u dvorani "Dražen Petrović" te 25. marta u Cankarjevom domu u Ljubljani.

Dikinsonu ova turneja mnogo znači pa je tako nedavno i kazao:

- Vrlo sam uzbuđen što ću raditi ovaj koncert s grupom i orkestrom, i to širom Evrope, te u Brazilu.


Brus Dikinson. Instagram

Prodaja ulaznica

U prodaji je samo 2.800 ulaznica, a cijene se kreću od 89 do 139 KM.

- Na ovaj broj ulaznica smo se odlučili zbog ogromne produkcije. Bina je iznimno velika, jer će na njoj svirati čak 80 muzičara. Publici želim osigurati vrhunski ugođaj - kaže Kašljević.

Ulaznice se mogu nabaviti putem sistema kupikartu.ba te na blagajni na platou Skenderije, kao i na blagajni BKC-a.

Spoj umova rokenrola i orkestra

- Koncert je zamišljen kao spoj umova rokenrola i orkestra koji sviraju zajedno. Ja sam, praktično, samo pjevač u prvom dijelu koncerta. U drugom dijelu koncerta se malo više opuštamo - kaže svjetska muzička zvijezda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.