BH. ZVIJEZDA

Dino Merlin u Beogradu do kraja ove godine

Osam godina prošlo je od posljednjih koncerata Dine Merlina Beogradu

Dino Merlin. Ž. Vidinović

L. S. R.

23.3.2023

Od posljednjih koncerata Dine Merlina Beogradu prošlo je osam godina, a nakon Kopaonik Music Week festivala publika s nestrpljenjem iščekuje kada će ponovo uživo u Beogradu slušati svevremenske hitove sarajevskog muzičkog čarobnjaka.

Saznajemo da bi se koncert Dine Merlina u Beogradu trebao održati do kraja ove godine, ali još nisu potvrđene informacije o mogućim datumima.

Vjerni fanovi i danas pamte spektakularne koncerte bh. kantautora iza kojeg do sada stoji pet rasprodanih beogradskih arena 2011. i 2015. godine u okviru svjetskih turneja “Ispočetka” i “Hotel Nacional”.

Turneja Dine Merlina "Mi" tek je uzela maha, a već bilježi rekorde i rasprodane koncerte u nekim od najljepših i najznačajnijih dvorana diljem regiona i Evrope. I dok tačan datum koncerta u Beogradu ove godine još ostaje da se utvrdi, na službenoj stranici www.dinomerlin.com/live za sada je jedino potvrđen datum održavanja koncerta u Rudolf-Weber Areni (Oberhausen) u Njemačkoj, 30. aprila 2023. godine.

Inače, ovaj bh. kantautor krajem prošle godine doživio je još jedan veliki trijumf u svojoj impresivnoj umjetničkoj karijeri, kada je do posljednjeg mjesta rasprodao Wiener Stadthalle, slavnu arenu u središtu Beča. Duže od pola stoljeća Wiener Stadthalle u Beču nezaobilazna je destinacija svih velikih svjetskih imena, uključujući Rolling Stonese, Eltona Johna, Metallicu, Princea, grupu Queen, Boba Dylana, U2, Coldplay, pa Beyonce, Lady Gagu, Rihannu, i mnoge druge, a Dino je zasad jedini muzičar s ovih prostora koji je tamo nastupio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.